Sluiten
kookmodus
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha
Stap 1 van 12 - Ribstuk

De tarwe bakken in groentebouillon met zout en peper, laten uitlekken en vervolgens de Zure Room van Campina toevoegen en op het laatste moment de net gesneden verse kruiden toevoegen.

Stap 2 van 12 - Ribstuk

Ronde inox ringen invetten met olie. Ze bezetten met de reepjes wortel en courgette, ze op een geoliede schotel plaatsen en tot de rand vullen met quinoa???. Opzij zetten.

Stap 3 van 12 - Ribstuk

Snij de uiteindes van de broccoli fijn, vermaal de gegrilde hazelnoten en meng hen met de broccoli. Voeg de fijne uitjes in dunne schijfjes toe samen met de hazelnootolie, het citroensap, de witte balsamicoazijn, zout en peper. Laten trekken.

Stap 4 van 12 - Ribstuk

Kruid het vlees in een kom met zout en peper.

Stap 5 van 12 - Ribstuk

Voeg een grote hoeveelheid salie en verhakte rozemarijn toe.

Stap 6 van 12 - Ribstuk

Overgiet met olijfolie en laat de kruiden minimum 20 minuten trekken.

Stap 7 van 12 - Ribstuk

De quinoa bedekt met een plasticfolie gedurende 20 minuten op 90°C in de oven zetten.

Stap 8 van 12 - Ribstuk

Controleer de kruiding van de vinaigrette.

Stap 9 van 12 - Ribstuk

5 minuten voor het einde van de opwarming van de quinoa, de ribstukken à la plancha bakken op de bakwijze naar keuze.

Stap 10 van 12 - Ribstuk

De quinoa uit de ringen halen en op een goed warm bord plaatsen.

Stap 11 van 12 - Ribstuk

Het in plakjes gesneden ribstuk op het bord plaatsen, de vinaigrette erover gieten en versieren met de saliequinoa of de verse rozemarijn.

Stap 12 van 12 - Extra

ronde ringen uit inox

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha Ribstuk van biorund gebakken à la plancha
Recept
Campina

Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Ribstuk

  • 2
    bioribstukken (150 gr)
  • groentenbouillon
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 40
    g broccoli
  • 25
    g hazelnoten (gegrild)
  • 2
    uien (fijn)
  • 60
    g tarwe (vermalen)
  • hazelnootolie
  • citroensap
  • witte balsamicoazijn
  • bieslook
  • peterselie
  • oregano
  • munt
  • 2
    sneetjes courgette (geblancheerd)
  • 2
    sneetjes wortelen (geblancheerd)
  • 4
    takjes rozemarijn
  • 20
    g Campina Zure Room (30% vet)
In de oven: 20 minuten
Ribstuk
  1. De tarwe bakken in groentebouillon met zout en peper, laten uitlekken en vervolgens de Zure Room van Campina toevoegen en op het laatste moment de net gesneden verse kruiden toevoegen.

  2. Ronde inox ringen invetten met olie. Ze bezetten met de reepjes wortel en courgette, ze op een geoliede schotel plaatsen en tot de rand vullen met quinoa???. Opzij zetten.

  3. Snij de uiteindes van de broccoli fijn, vermaal de gegrilde hazelnoten en meng hen met de broccoli. Voeg de fijne uitjes in dunne schijfjes toe samen met de hazelnootolie, het citroensap, de witte balsamicoazijn, zout en peper. Laten trekken.

  4. Kruid het vlees in een kom met zout en peper.

  5. Voeg een grote hoeveelheid salie en verhakte rozemarijn toe.

  6. Overgiet met olijfolie en laat de kruiden minimum 20 minuten trekken.

  7. De quinoa bedekt met een plasticfolie gedurende 20 minuten op 90°C in de oven zetten.

  8. Controleer de kruiding van de vinaigrette.

  9. 5 minuten voor het einde van de opwarming van de quinoa, de ribstukken à la plancha bakken op de bakwijze naar keuze.

  10. De quinoa uit de ringen halen en op een goed warm bord plaatsen.

  11. Het in plakjes gesneden ribstuk op het bord plaatsen, de vinaigrette erover gieten en versieren met de saliequinoa of de verse rozemarijn.

Extra
  1. ronde ringen uit inox

Recept
Campina
Verrassingsbrood

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Tagliatelle met prei en spek

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Gratin Provençal

Hoofdgerecht | 40 minuten