Sluiten
kookmodus
Hartige quiche met paprika, geitenkaas en spekreepjes
Stap 1 van 15 - Quiche

Zet de grill aan op de hoogste stand.

Stap 2 van 15 - Quiche

Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in vieren.

Stap 3 van 15 - Quiche

Leg ze met de schilkant naar boven in de grill en laat ze ca. 7 minuten onder de hete grill roosteren tot de schil zwart begint te worden.

Stap 4 van 15 - Quiche

Haal de paprika uit de grill en hou de oven warm op 200°C.

Stap 5 van 15 - Quiche

Bak de spekreepjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 6 van 15 - Quiche

Hak de Italiaanse kruiden fijn en verkruimel de geitenkaas.

Stap 7 van 15 - Quiche

Klop in een kom de eieren en de room los.

Stap 8 van 15 - Quiche

Vet de taartvorm in en bestuif het aanrecht met bloem.

Stap 9 van 15 - Quiche

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote ronde lap die ca. 3 cm groter is dan de taartvorm.

Stap 10 van 15 - Quiche

Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Stap 11 van 15 - Quiche

Druk dit aan de randen goed aan. Verdeel het room-eiermengsel.

Stap 12 van 15 - Quiche

Ontvel de paprika's en snijd in dunne reepjes. Verdeel deze samen met de spekreepjes, de kruiden en de geitenkaas over het kaasmengsel.

Stap 13 van 15 - Quiche

Sprenkel de olie erover en bestrooi het met peper.

Stap 14 van 15 - Quiche

Zet de taart in het midden van de oven en bak hem ong. 40 minuten goudbruin.

Stap 15 van 15 - Extra

Taartvorm

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hartige quiche met paprika, geitenkaas en spekreepjes Hartige quiche met paprika, geitenkaas en spekreepjes
Recept
Campina

Hartige quiche met paprika, geitenkaas en spekreepjes

Hoofdgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 

Quiche

  • 5
    plakjes bladerdeeg
  • 1
    rode paprika
  • 1
    gele paprika
  • Italiaanse kruidenmix
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • boter
  • 200
    g verse geitenkaas
  • 60
    ml Campina Zure Room (30% vet)
  • bloem
  • 4
    eieren
  • spek (reepjes)
  • peper
In de oven: 47 minuten
Quiche
  1. Zet de grill aan op de hoogste stand.

  2. Was de paprika's, maak ze schoon en snijd ze in vieren.

  3. Leg ze met de schilkant naar boven in de grill en laat ze ca. 7 minuten onder de hete grill roosteren tot de schil zwart begint te worden.

  4. Haal de paprika uit de grill en hou de oven warm op 200°C.

  5. Bak de spekreepjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. Hak de Italiaanse kruiden fijn en verkruimel de geitenkaas.

  7. Klop in een kom de eieren en de room los.

  8. Vet de taartvorm in en bestuif het aanrecht met bloem.

  9. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een grote ronde lap die ca. 3 cm groter is dan de taartvorm.

  10. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

  11. Druk dit aan de randen goed aan. Verdeel het room-eiermengsel.

  12. Ontvel de paprika's en snijd in dunne reepjes. Verdeel deze samen met de spekreepjes, de kruiden en de geitenkaas over het kaasmengsel.

  13. Sprenkel de olie erover en bestrooi het met peper.

  14. Zet de taart in het midden van de oven en bak hem ong. 40 minuten goudbruin.

Extra
  1. Taartvorm

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Mini-brochettes met roomsaus en verse ratatouille

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Speltpasta puttanesca

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room

Hoofdgerecht | 30 minuten