Sluiten
kookmodus
Zeebaars in zoutkorst, gegrilde wintergroenten & romige mousselinesaus
Stap 1 van 4

Voor de vis: Stop de verse kruiden in de buikholte van de vis. Meng het grof zout met het eiwit. Beleg een ovenschaal met bakpapier. Leg er de helft van de licht vochtige zoutmassa op. Leg de zeebaars in het midden en bedek de vis volledig met zout. Plaats de vis een half uur in een voorverwarmde oven van 200°C.

Stap 2 van 4

Voor de groenten: Maak de groenten schoon. Snij ze in gelijke stukken. Besprenkel met arachideolie en kruid met piment, peper en zout. Plaats 20 minuten mee in de oven.

Stap 3 van 4

Voor de mousselinesaus: Doe de eierdooiers met de visfond, water en wijn in een steelpan. Klop samen op terwijl je de massa verwarmt op een zacht vuur. Blijf kloppen tot je een gebonden saus hebt. Voeg dan geleidelijk de stukjes boter toe. Werk de saus af met room, citroensap, peper en zout.

Stap 4 van 4

Serveer de vis in zijn geheel. Breek de korst open aan tafel met een mes. Serveer aan iedereen een portie vis met ovengroenten en mousselinesaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zeebaars in zoutkorst, gegrilde wintergroenten & romige mousselinesaus Zeebaars in zoutkorst, gegrilde wintergroenten & romige mousselinesaus
Recept
Campina

Zeebaars in zoutkorst, gegrilde wintergroenten & romige mousselinesaus

Hoofdgerecht
30 minuten | Vis
3 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de vis:

  • 1
    kg zeebaars (schoongemaakt)
  • 1
    handjes dille (verse)
  • 1
    kg zeezout (grof)
  • 1
    eiwit

Voor de mousselinesaus:

  • 4
    eierdooiers
  • 1
    eetlepels visfond
  • 1
    eetlepels water
  • 3
    eetlepels witte wijn
  • 100
    g koude boter (in blokjes)
  • 100
    ml Campina Volle room (33% vet) (opgeklopt)
  • 3
    eetlepels citroensap
  • peper
  • zout

Voor de groenten:

  • Wintergroenten naar keuze (bijvoorbeeld pastinaak, wortel, raap, ajuin)
  • 1
    eetlepels arachideolie
  • 1
    theelepels piment d’Espelette
  1. Voor de vis: Stop de verse kruiden in de buikholte van de vis. Meng het grof zout met het eiwit. Beleg een ovenschaal met bakpapier. Leg er de helft van de licht vochtige zoutmassa op. Leg de zeebaars in het midden en bedek de vis volledig met zout. Plaats de vis een half uur in een voorverwarmde oven van 200°C.

  2. Voor de groenten: Maak de groenten schoon. Snij ze in gelijke stukken. Besprenkel met arachideolie en kruid met piment, peper en zout. Plaats 20 minuten mee in de oven.

  3. Voor de mousselinesaus: Doe de eierdooiers met de visfond, water en wijn in een steelpan. Klop samen op terwijl je de massa verwarmt op een zacht vuur. Blijf kloppen tot je een gebonden saus hebt. Voeg dan geleidelijk de stukjes boter toe. Werk de saus af met room, citroensap, peper en zout.

  4. Serveer de vis in zijn geheel. Breek de korst open aan tafel met een mes. Serveer aan iedereen een portie vis met ovengroenten en mousselinesaus.

Recept
Campina
Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Aardappelgratin met parmezaanse kaas

Hoofdgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Ravioli met gebakken pastinaak en knolselderij

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Groene asperges met parelhoen en aardappelgratin

Hoofdgerecht | 75 minuten