Sluiten
kookmodus
Gerookt varkensgebraad met roomworteltjes
Stap 1 van 8

Braad het vlees in een voorverwarmde oven op 200° C gedurende 40 minuten.

Stap 2 van 8

Omdat het gebraad lichtgezouten is, en een typische rooksmaak heeft, hoef je niet extra te kruiden. Stoof de ui en de gehakte look in de vetstof.

Stap 3 van 8

Voeg de worteltjes toe en laat op een zacht vuurtje gaar stoven.

Stap 4 van 8

Voeg de room bij de worteltjes en laat lichtjes inkoken tot een lichtgebonden saus.

Stap 5 van 8

Gebruik niet te veel braadvocht in de saus, omdat deze anders te sterk van smaak wordt.

Stap 6 van 8

Versnijd het vlees en schik op een schotel.

Stap 7 van 8

Leg de roomworteltjes naast het vlees en bestrooi met gehakte peterselie.

Stap 8 van 8

Extra tip: Erg smakelijk met aardappelbolletjes!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Gerookt varkensgebraad met roomworteltjes Gerookt varkensgebraad met roomworteltjes
Recept
Campina

Gerookt varkensgebraad met roomworteltjes

Hoofdgerecht
40 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 800
    g varkensgebraad (gerookt)
  • 1
    teentjes knoflook
  • 800
    g wortelen (jong)
  • boter
  • 150
    g uien (gehakt)
  • 250
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • peterselie (gehakt)
In de oven: 40 minuten
  1. Braad het vlees in een voorverwarmde oven op 200° C gedurende 40 minuten.

  2. Omdat het gebraad lichtgezouten is, en een typische rooksmaak heeft, hoef je niet extra te kruiden. Stoof de ui en de gehakte look in de vetstof.

  3. Voeg de worteltjes toe en laat op een zacht vuurtje gaar stoven.

  4. Voeg de room bij de worteltjes en laat lichtjes inkoken tot een lichtgebonden saus.

  5. Gebruik niet te veel braadvocht in de saus, omdat deze anders te sterk van smaak wordt.

  6. Versnijd het vlees en schik op een schotel.

  7. Leg de roomworteltjes naast het vlees en bestrooi met gehakte peterselie.

  8. Extra tip: Erg smakelijk met aardappelbolletjes!

Recept
Campina
Vol-au-vent met salade en ovenfrieten

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Gentse waterzooi

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Mini-brochettes met roomsaus en verse ratatouille

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht | 40 minuten