Sluiten
kookmodus
Kroon van macaroni
Stap 1 van 13 - Voor de macaroni:

Verwarm de oven voor op 180°C

Stap 2 van 13 - Voor de macaroni:

Kook de macaroni beetgaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.

Stap 3 van 13 - Voor de macaroni:

Voeg er de eierdooiers, de geraspte kaas en de bechamelsaus aan toe.

Stap 4 van 13 - Voor de macaroni:

Klop de eiwitten heel goed stijf en meng ze voorzichtig onder de macaroni.

Stap 5 van 13 - Voor de macaroni:

Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.

Stap 6 van 13 - Voor de macaroni:

Vet een ronde taart - vorm in en bestrooi met paneermeel.

Stap 7 van 13 - Voor de macaroni:

Giet de bereiding in de vorm en laat gedurende een half uur garen au bain-marie in de oven.

Stap 8 van 13 - Voor de macaroni:

Ontvorm op een schotel.

Stap 9 van 13 - Voor de bechamelsaus:

Laat in een kom de boter smelten en voeg al kloppend met de garde de bloem toe.

Stap 10 van 13 - Voor de bechamelsaus:

Maak een witte roux en giet er dan heel langzaam en al roerend de koude melk bij.

Stap 11 van 13 - Voor de bechamelsaus:

Laat op een laag vuur indikken maar blijf roeren.

Stap 12 van 13 - Voor de bechamelsaus:

Haal de kom van het vuur af en doe er de 2 eierdooiers bij.

Stap 13 van 13 - Voor de bechamelsaus:

Kruid met peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kroon van macaroni Kroon van macaroni
Recept
Campina

Kroon van macaroni

Hoofdgerecht
60 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de macaroni:

  • 250
    g macaroni (gesneden)
  • 2
    eieren
  • 2
    eieren (enkel het eiwit)
  • 75
    g gruyère (geraspt)
  • 1
    nootje boter
  • paneermeel
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Voor de bechamelsaus:

  • 0,5
    l Campina Halfvolle AA Melk
  • 50
    g bloem (gezeefd)
  • 50
    g boter
  • 2
    eieren (enkel het eigeel)
  • peper
  • zout
Voor de macaroni:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C

  2. Kook de macaroni beetgaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken.

  3. Voeg er de eierdooiers, de geraspte kaas en de bechamelsaus aan toe.

  4. Klop de eiwitten heel goed stijf en meng ze voorzichtig onder de macaroni.

  5. Kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Vet een ronde taart - vorm in en bestrooi met paneermeel.

  7. Giet de bereiding in de vorm en laat gedurende een half uur garen au bain-marie in de oven.

  8. Ontvorm op een schotel.

Voor de bechamelsaus:
  1. Laat in een kom de boter smelten en voeg al kloppend met de garde de bloem toe.

  2. Maak een witte roux en giet er dan heel langzaam en al roerend de koude melk bij.

  3. Laat op een laag vuur indikken maar blijf roeren.

  4. Haal de kom van het vuur af en doe er de 2 eierdooiers bij.

  5. Kruid met peper en zout.

Recept
Campina
Rundsbrochette met roquefortsaus en frisse sla

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Tartaar met verse hopscheuten

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Rode poon in kervel-roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Verrassingsbrood

Hoofdgerecht | 15 minuten