Sluiten
kookmodus
Bloemkool met pesto
Stap 1 van 6

Maak de bloemkool schoon en verdeel de kool in roosjes.

Stap 2 van 6

Kook de bloemkool in een laagje kokend water met wat zout in een diepe  pan met deksel in 10 minuten gaar. Afgieten.

Stap 3 van 6

Breng ondertussen de bouillon met 250 ml Campina Volle Room aan de kook en laat de saus ca. 5 minuten doorkoken tot de helft van het vocht verdampt is en de saus wat dikker wordt.

Stap 4 van 6

Roer een eetlepel groene of rode pestosaus door de witte saus. 

Stap 5 van 6

Breng de saus op smaak met wat zout, wat peper en nootmuskaat.

Stap 6 van 6

Schep de bloemkool in een schaal of op 4 warme borden en schep de saus  erover. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Bloemkool met pesto Bloemkool met pesto
Recept
Campina

Bloemkool met pesto

Voorgerecht
25 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    bloemkool
  • zout
  • peper
  • 0,5
    dl groentenbouillon
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • nootmuskaat
  • 2
    eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • 1
    eetlepels groene pesto (kant-en-klaar)
  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel de kool in roosjes.

  2. Kook de bloemkool in een laagje kokend water met wat zout in een diepe  pan met deksel in 10 minuten gaar. Afgieten.

  3. Breng ondertussen de bouillon met 250 ml Campina Volle Room aan de kook en laat de saus ca. 5 minuten doorkoken tot de helft van het vocht verdampt is en de saus wat dikker wordt.

  4. Roer een eetlepel groene of rode pestosaus door de witte saus. 

  5. Breng de saus op smaak met wat zout, wat peper en nootmuskaat.

  6. Schep de bloemkool in een schaal of op 4 warme borden en schep de saus  erover. 

Recept
Campina
Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije tortilla wrap

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Spaghetti van rode biet met geitenkaas en vinaigrette van room

Voorgerecht | 10 minuten