Sluiten
kookmodus
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas
Stap 1 van 5

Verdeel het krabvlees in stukken. Vorm er bollen van met 3 cm diameter

Stap 2 van 5

Was de appelen. Snijd in staafjes met de schil aan. Meng met het sinaassap.

Stap 3 van 5

Mix een mayonaise van de eierdooiers, de mosterd en de arachideolie. Roer er de plattekaas onder. Breng op smaak met de worcestershire saus, peper en zout.

Stap 4 van 5

Prak de eieren met een vork. Kruid met peper en zout.

Stap 5 van 5

Verdeel wat geprakt ei over de bodem van de coupes. Lepel er een laag mayonaise over. Werk af met de krabbollen, appelstaafjes en enkele blaadjes waterkers.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas
Recept
Campina

Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 200
    g krabvlees
  • 2
    appels (groene)
  • 2
    eetlepels sinaasappelsap
  • 2
    eierdooiers
  • 1
    eetlepels graanmosterd
  • 200
    ml arachideolie
  • 2
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • druppels worcestershire-saus
  • peper
  • zout
  • 4
    eieren (hardgekookt)
  • blaadjes waterkers
  1. Verdeel het krabvlees in stukken. Vorm er bollen van met 3 cm diameter

  2. Was de appelen. Snijd in staafjes met de schil aan. Meng met het sinaassap.

  3. Mix een mayonaise van de eierdooiers, de mosterd en de arachideolie. Roer er de plattekaas onder. Breng op smaak met de worcestershire saus, peper en zout.

  4. Prak de eieren met een vork. Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel wat geprakt ei over de bodem van de coupes. Lepel er een laag mayonaise over. Werk af met de krabbollen, appelstaafjes en enkele blaadjes waterkers.

Recept
Campina
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Asperges met roomsaus

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Roomsoep van aardpeer

Voorgerecht | 15 minuten