Sluiten
kookmodus
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom
Stap 1 van 6

Leg onderaan in een schotel de ui. Bedek de laag ui met de schoongemaakte makreelfilets.

Stap 2 van 6

Leg de laurier, tijm, jeneverbessen en peperbolletjes op de vis.

Stap 3 van 6

Doe de dilleazijn met het water, de mirin en de suiker in een steelpan. Breng de marinade aan de kook. Overgiet de vis met de kokende marinade.

Stap 4 van 6

Zet alles minstens 12u in de koelkast.

Stap 5 van 6

Meng alle ingrediënten voor de limoenroom. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Stap 6 van 6

Leg per persoon 2 makreelfilets op een bord. Werk het bord af met enkele takjes groen en nori. Serveer met de limoenroom.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom
Recept
Campina

Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom

Voorgerecht
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de makreel:

  • 1
    kleine ui (in ringen)
  • 2
    blaadjes laurier
  • 1
    tijm (verse)
  • jeneverbesjes
  • peperbolletjes (zwarte)
  • 8
    kleine makreelfilets
  • 200
    ml dilleazijn
  • 40
    ml water
  • 40
    ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 30
    g suiker
  • takjes dille
  • nori

Voor de limoenroom:

  • 2
    eetlepels Campina Lichte Zure Room (15% vet)
  • 2
    eetlepels Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    eetlepels limoenrasp
  • 1
    limoensap
  • peper
  • zout
  1. Leg onderaan in een schotel de ui. Bedek de laag ui met de schoongemaakte makreelfilets.

  2. Leg de laurier, tijm, jeneverbessen en peperbolletjes op de vis.

  3. Doe de dilleazijn met het water, de mirin en de suiker in een steelpan. Breng de marinade aan de kook. Overgiet de vis met de kokende marinade.

  4. Zet alles minstens 12u in de koelkast.

  5. Meng alle ingrediënten voor de limoenroom. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  6. Leg per persoon 2 makreelfilets op een bord. Werk het bord af met enkele takjes groen en nori. Serveer met de limoenroom.

Recept
Campina
Bladerdeeggebakjes met asperges, zalm en plattekaas met bieslook

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Roomsoep van aardpeer

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Springrolls met gepekelde groentjes & zure room

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije tortilla wrap

Voorgerecht | 60 minuten