Sluiten
kookmodus
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom
Stap 1 van 6

Leg onderaan in een schotel de ui. Bedek de laag ui met de schoongemaakte makreelfilets.

Stap 2 van 6

Leg de laurier, tijm, jeneverbessen en peperbolletjes op de vis.

Stap 3 van 6

Doe de dilleazijn met het water, de mirin en de suiker in een steelpan. Breng de marinade aan de kook. Overgiet de vis met de kokende marinade.

Stap 4 van 6

Zet alles minstens 12u in de koelkast.

Stap 5 van 6

Meng alle ingrediënten voor de limoenroom. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Stap 6 van 6

Leg per persoon 2 makreelfilets op een bord. Werk het bord af met enkele takjes groen en nori. Serveer met de limoenroom.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom
Recept
Campina

Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom

Voorgerecht
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de makreel:

  • 1
    kleine ui (in ringen)
  • 2
    blaadjes laurier
  • 1
    tijm (verse)
  • jeneverbesjes
  • peperbolletjes (zwarte)
  • 8
    kleine makreelfilets
  • 200
    ml dilleazijn
  • 40
    ml water
  • 40
    ml mirin (Japanse kookwijn)
  • 30
    g suiker
  • takjes dille
  • nori

Voor de limoenroom:

  • 2
    eetlepels Campina Lichte Zure Room (15% vet)
  • 2
    eetlepels Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    eetlepels limoenrasp
  • 1
    limoensap
  • peper
  • zout
  1. Leg onderaan in een schotel de ui. Bedek de laag ui met de schoongemaakte makreelfilets.

  2. Leg de laurier, tijm, jeneverbessen en peperbolletjes op de vis.

  3. Doe de dilleazijn met het water, de mirin en de suiker in een steelpan. Breng de marinade aan de kook. Overgiet de vis met de kokende marinade.

  4. Zet alles minstens 12u in de koelkast.

  5. Meng alle ingrediënten voor de limoenroom. Breng de saus op smaak met peper en zout.

  6. Leg per persoon 2 makreelfilets op een bord. Werk het bord af met enkele takjes groen en nori. Serveer met de limoenroom.

Recept
Campina
Spaghetti van rode biet met geitenkaas en vinaigrette van room

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Asperges met roomsaus

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Zalmsteaks met dragon

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten