Sluiten
kookmodus
Tomatensoep met balletjes en basilicumroom
Stap 1 van 6

Snipper de uien en stoof ze in olijfolie.

Stap 2 van 6

Snij de tomaten in stukken en voeg ze bij de gestoofde ui.

Stap 3 van 6

Voeg er water, bouillonblokjes, suiker, gedroogde oregano en basilicum  aan toe.

Stap 4 van 6

Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Mix nadien tot je een gladde soep hebt.

Stap 5 van 6

Rol intussen gehaktballetjes en bak ze in wat boter.

Stap 6 van 6

Kruid de soep met peper en zout. Snipper de verse  basilicum, meng die met de room en werk er elk bord mee af.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tomatensoep met balletjes en basilicumroom Tomatensoep met balletjes en basilicumroom
Recept
Campina

Tomatensoep met balletjes en basilicumroom

Voorgerecht
15 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 15
    tomaten
  • 300
    g gemeng gehakt
  • 4
    eetlepels Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    uien
  • 2
    blokken kippenbouillon
  • 1
    eetlepels oregano (gedroogde)
  • 1
    eetlepels basilicum (gedroogde)
  • 6
    blaadjes basilicum (verse)
  • 2
    eetlepels suiker
  • 600
    ml water
  • 1
    klontjes bakboter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Op het vuur: 30 minuten
  1. Snipper de uien en stoof ze in olijfolie.

  2. Snij de tomaten in stukken en voeg ze bij de gestoofde ui.

  3. Voeg er water, bouillonblokjes, suiker, gedroogde oregano en basilicum  aan toe.

  4. Laat 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Mix nadien tot je een gladde soep hebt.

  5. Rol intussen gehaktballetjes en bak ze in wat boter.

  6. Kruid de soep met peper en zout. Snipper de verse  basilicum, meng die met de room en werk er elk bord mee af.

Recept
Campina
Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Sint-jacobsvruchten met saffraan-roomsaus

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Cakejes met plattekaas, blauwe kaas en peer

Voorgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeggebakjes met asperges, zalm en plattekaas met bieslook

Voorgerecht | 40 minuten