Sluiten
kookmodus
Zalmsteaks met dragon
Stap 1 van 9

Warm de boter en de citroenzeste op in de magnetron gedurende 1 minuut op 600 W.

Stap 2 van 9

Roer de bloem door de boter, en voeg de melk en visbouillon toe.

Stap 3 van 9

Warm gedurende 4 minuten op 600 W, en roer elke minuut.

Stap 4 van 9

Klop het eigeel samen met de room en voeg al roerend de hete saus toe.

Stap 5 van 9

Kruid af met peper en zout, en verwarm het mengsel opnieuw gedurende 30 seconden.

Stap 6 van 9

Voeg als laatste de gehakte dragon toe.

Stap 7 van 9

Schik de zalmsteaks in een schotel, besprenkel met citroensap en laat 6 tot 8 minuten op 600 W garen. Draai na de helft van de gaartijd de steaks om.

Stap 8 van 9

Giet de saus over de zalm en garneer met takjes dragon en schijfjes citroen.

Stap 9 van 9

Serveer met sperziebonen en krielaardappeltjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Zalmsteaks met dragon Zalmsteaks met dragon
Recept
Campina

Zalmsteaks met dragon

Voorgerecht
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 25
    g boter
  • 1
    theelepels citroenen (zeste)
  • 30
    g bloem
  • 15
    cl Campina Halfvolle melk
  • 15
    cl visbouillon
  • 1
    eieren (eierdooier)
  • 2
    eetlepels Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    eetlepels dragon (vers & gehakt)
  • zout
  • peper
  • 4
    takjes dragon
  • 2
    schijven citroenen (dun)
  • 4
    zalmfilets
  • citroensap
  1. Warm de boter en de citroenzeste op in de magnetron gedurende 1 minuut op 600 W.

  2. Roer de bloem door de boter, en voeg de melk en visbouillon toe.

  3. Warm gedurende 4 minuten op 600 W, en roer elke minuut.

  4. Klop het eigeel samen met de room en voeg al roerend de hete saus toe.

  5. Kruid af met peper en zout, en verwarm het mengsel opnieuw gedurende 30 seconden.

  6. Voeg als laatste de gehakte dragon toe.

  7. Schik de zalmsteaks in een schotel, besprenkel met citroensap en laat 6 tot 8 minuten op 600 W garen. Draai na de helft van de gaartijd de steaks om.

  8. Giet de saus over de zalm en garneer met takjes dragon en schijfjes citroen.

  9. Serveer met sperziebonen en krielaardappeltjes.

Recept
Campina
Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Pizzetta’s met uiringen en pancetta

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Kreeftenburger met plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten