Sluiten
kookmodus
Broccolisoep met amandelen
Stap 1 van 8

Giet het water en de melk in een pan, voeg het kippenbouillonblokje toe en zet op het vuur.

Stap 2 van 8

Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in de pan.

Stap 3 van 8

Breng zachtjes aan de kook (opgelet, de melk kan plots overkoken!).

Stap 4 van 8

Laat koken gedurende 20 minuten.

Stap 5 van 8

Mix de soep. Kruid met peper en zout.

Stap 6 van 8

Rooster de amandelen in een braadpan zonder vetstoffen.

Stap 7 van 8

Knip de dille fijn en voeg toe aan de soep.

Stap 8 van 8

Serveer de soep en bestrooi de borden met gegrilde amandelen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Broccolisoep met amandelen Broccolisoep met amandelen
Recept
Campina

Broccolisoep met amandelen

Voorgerecht
20 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    broccoli
  • 1
    bosjes dille
  • 500
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 400
    ml water
  • 1
    bouillonblokjes (kippen)
  • 50
    g amandel (schilfers)
  • peper
  • zout
Op het vuur: 20 minuten
  1. Giet het water en de melk in een pan, voeg het kippenbouillonblokje toe en zet op het vuur.

  2. Snijd de broccoli in roosjes en doe ze in de pan.

  3. Breng zachtjes aan de kook (opgelet, de melk kan plots overkoken!).

  4. Laat koken gedurende 20 minuten.

  5. Mix de soep. Kruid met peper en zout.

  6. Rooster de amandelen in een braadpan zonder vetstoffen.

  7. Knip de dille fijn en voeg toe aan de soep.

  8. Serveer de soep en bestrooi de borden met gegrilde amandelen.

Recept
Campina
Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Mini-quiche met frisse rucola salade

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Bladerdeeggebakjes met asperges, zalm en plattekaas met bieslook

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Bloemkool met pesto

Voorgerecht | 25 minuten