Sluiten
kookmodus
Garnaalkroketten met roomdips
Stap 1 van 12

Smelt 100 gram boter. Doe er de bloem bij. Laat het mengsel enkele minuten bakken. Roer regelmatig om.

Stap 2 van 12

Voeg er al roerend de Campina Joyvalle Volle Melk aan toe tot je een dikke saus krijgt. Neem van het vuur.

Stap 3 van 12

Roer er de 100 ml Campina Volle Room, de eierdooiers, de trassi en het citroensap onder.

Stap 4 van 12

Breng verder op smaak met peper zout.

Stap 5 van 12

Spatel er tenslotte de grijze garnalen onder.

Stap 6 van 12

Vet een bakplaat in met 1 eetlepel zonnebloemolie. Stort het garnalenmengsel op de bakplaat en strijk glad. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

Stap 7 van 12

Rol kleine ronde kroketten van het deeg.

Stap 8 van 12

Haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwitten en paneermeel.

Stap 9 van 12

Bak de kroketjes in de friteuse op 180°C gedurende 5 à 6 minuten tot ze goudbruin kleuren.

Stap 10 van 12

Verdeel voor de dips 300 ml Campina Volle Room over drie kommetjes.

Stap 11 van 12

Voeg aan elke portie room tuinkruiden of ketchup of mangochutney toe.

Stap 12 van 12

Breng de dips op smaak met Piment d’Espelette, peper en zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Garnaalkroketten met roomdips Garnaalkroketten met roomdips
Recept
Campina

Garnaalkroketten met roomdips

Voorgerecht
60 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 100
    g boter
  • 100
    g bloem
  • 450
    ml Campina Volle AA Melk
  • 100
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    eieren (enkel het eigeel)
  • 1
    eetlepels garnalenpasta
  • 125
    g grijze garnalen (gepeld)
  • 3
    eetlepels citroensap
  • peper
  • zout
  • 1
    eetlepels zonnebloemolie
  • 100
    g bloem
  • 2
    eieren (enkel het eiwit)
  • 100
    g paneermeel
  • 300
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    eetlepels groene kruiden (vb: platte peterselie, bieslook, dragon, ... - fijngehakt)
  • 1
    eetlepels ketchup
  • 1
    eetlepels mangochutney
  • piment d’Espelette (naar smaak)
Afkoelen: 3 uur
  1. Smelt 100 gram boter. Doe er de bloem bij. Laat het mengsel enkele minuten bakken. Roer regelmatig om.

  2. Voeg er al roerend de Campina Joyvalle Volle Melk aan toe tot je een dikke saus krijgt. Neem van het vuur.

  3. Roer er de 100 ml Campina Volle Room, de eierdooiers, de trassi en het citroensap onder.

  4. Breng verder op smaak met peper zout.

  5. Spatel er tenslotte de grijze garnalen onder.

  6. Vet een bakplaat in met 1 eetlepel zonnebloemolie. Stort het garnalenmengsel op de bakplaat en strijk glad. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  7. Rol kleine ronde kroketten van het deeg.

  8. Haal ze achtereenvolgens door bloem, eiwitten en paneermeel.

  9. Bak de kroketjes in de friteuse op 180°C gedurende 5 à 6 minuten tot ze goudbruin kleuren.

  10. Verdeel voor de dips 300 ml Campina Volle Room over drie kommetjes.

  11. Voeg aan elke portie room tuinkruiden of ketchup of mangochutney toe.

  12. Breng de dips op smaak met Piment d’Espelette, peper en zout.

Recept
Campina
Frisse salade met pitabroodje en parmezaanse dressing

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Pizzetta’s met uiringen en pancetta

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde zalmfilet

Voorgerecht | 40 minuten