Sluiten
kookmodus
Roomsoep van aardpeer
Stap 1 van 16

Maak de groenten schoon.

Stap 2 van 16

Boen de aardpeer schoon onder stromend water (of schil ze) en snij in  stukjes.

Stap 3 van 16

Snij de prei in ringen.

Stap 4 van 16

Pel en snipper de ui.

Stap 5 van 16

Fruit de ui glazig in wat boter.

Stap 6 van 16

Voeg de prei toe en stoof nog even mee.

Stap 7 van 16

Doe de aardpeer ook in de pan en stoof kort mee.

Stap 8 van 16

Voeg het kruidentuiltje toe.

Stap 9 van 16

Giet er de Campina Melk en de bouillon bij en laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

Stap 10 van 16

Verwijder het kruidentuiltje.

Stap 11 van 16

Schenk er de Campina Room bij en warm nog even door.

Stap 12 van 16

Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.

Stap 13 van 16

Bak de ham krokant in een likje olie en laat drogen op keukenpapier.

Stap 14 van 16

Laat even afkoelen en breek de ham in stukken.

Stap 15 van 16

Schep de soep in warme kommen of borden.

Stap 16 van 16

Werk af met gedroogde ham en enkele druppels pesto.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Roomsoep van aardpeer Roomsoep van aardpeer
Recept
Campina

Roomsoep van aardpeer

Voorgerecht
15 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 750
    g aardpeer
  • 2
    plakjes gerookte ham
  • 1
    preiwit
  • 1
    uien
  • 1
    kruidentuiltje
  • 200
    ml Campina Room specialiteit (4% vet)
  • 500
    ml Campina Halfvolle melk
  • 500
    ml kippenbouillon
  • groene pesto (kant-en-klaar)
  • boter
  • peper
  • zout
Laten koken op het vuur: 20 minuten
  1. Maak de groenten schoon.

  2. Boen de aardpeer schoon onder stromend water (of schil ze) en snij in  stukjes.

  3. Snij de prei in ringen.

  4. Pel en snipper de ui.

  5. Fruit de ui glazig in wat boter.

  6. Voeg de prei toe en stoof nog even mee.

  7. Doe de aardpeer ook in de pan en stoof kort mee.

  8. Voeg het kruidentuiltje toe.

  9. Giet er de Campina Melk en de bouillon bij en laat afgedekt 20 minuten zachtjes koken.

  10. Verwijder het kruidentuiltje.

  11. Schenk er de Campina Room bij en warm nog even door.

  12. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.

  13. Bak de ham krokant in een likje olie en laat drogen op keukenpapier.

  14. Laat even afkoelen en breek de ham in stukken.

  15. Schep de soep in warme kommen of borden.

  16. Werk af met gedroogde ham en enkele druppels pesto.

Recept
Campina
Broccolisoep met amandelen

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Zalmmousse

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom

Voorgerecht | 20 minuten