Sluiten
kookmodus
Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus
Stap 1 van 6

Bak de sjalot glazig in olijfolie.

Stap 2 van 6

Giet de visfumet en de witte wijn erbij, en laat  inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid saus.

Stap 3 van 6

Voeg de lichte room toe, en laat opnieuw inkoken, nu  tot de helft.

Stap 4 van 6

Bak ondertussen de kabeljauwhaasjes in boter. Kruid af  met peper en zout.

Stap 5 van 6

Zet de pan van de wittewijnsaus van het vuur en voeg de  zure room, peper en zout toe.

Stap 6 van 6

Serveer de saus met de kabeljauwhaasjes. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus
Recept
Campina

Kabeljauwhaasje met wittewijnsaus

Voorgerecht
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    kabeljauwhaasjes
  • bakboter
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 2
    sjalotten
  • 2
    dl witte wijn (droge)
  • 2
    dl visfumet
  • 3
    dl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 60
    g Campina Zure Room (30% vet)
  • peper
  • zout
  1. Bak de sjalot glazig in olijfolie.

  2. Giet de visfumet en de witte wijn erbij, en laat  inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid saus.

  3. Voeg de lichte room toe, en laat opnieuw inkoken, nu  tot de helft.

  4. Bak ondertussen de kabeljauwhaasjes in boter. Kruid af  met peper en zout.

  5. Zet de pan van de wittewijnsaus van het vuur en voeg de  zure room, peper en zout toe.

  6. Serveer de saus met de kabeljauwhaasjes. 

Recept
Campina
Zalmsteaks met dragon

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Hartige cupcakes

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Roomsoep van aardpeer

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden

Voorgerecht | 30 minuten