Sluiten
kookmodus
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips
Stap 1 van 16

Verwarm de oven voor op 170°C.

Stap 2 van 16

Kook de hoeve-eitjes zacht.

Stap 3 van 16

Stoof alle gelijk gesneden groenten, met uitzondering van de tomaat, aan in wat boter.

Stap 4 van 16

Voeg alle kazen toe, meng en kruid af.

Stap 5 van 16

Doe het mengsel in een pot of glazenbokaal (halfvol).

Stap 6 van 16

Maak een putje en leg hierin het gepelde hoeve-eitje.

Stap 7 van 16

Zet de bokalen in een braadslede en giet er warm water rond tot de bokalen bijna onder staan.

Stap 8 van 16

Zet 6 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

Stap 9 van 16

Net voor het doorgeven versier je met groen, de in partjes gesneden tomaat en een oesterzwamchip. Lauw opdienen.

Stap 10 van 16

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 11 van 16

Snijd de zwammen in reepjes.

Stap 12 van 16

Klop het ei los in een kommetje en voeg de olie toe.

Stap 13 van 16

Haal de reepjes zwam door het ei zodat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.

Stap 14 van 16

Strooi aan 1 kant een beetje geraspte kaas op de reepjes.

Stap 15 van 16

Leg de reepjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en schuif in de oven.

Stap 16 van 16

Laat de reepjes 20 minuten bakken op 200°C, bestrooi de reepjes met een snufje zout.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips
Recept
Campina

Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 5
    eieren (hoeve)
  • 1
    courgettes
  • 4
    tomaten (in partjes gesneden)
  • 2
    wortelen (gekookt)
  • 24
    oesterzwammen (klein)
  • 4
    plakjes mosterdkaas
  • 6
    eetlepels Campina Magere Verse Kaas
  • peper
  • zout
  • boter
  • oesterzwammen (groot)
  • 1
    eieren
  • 100
    ml bakolie
  • Kaas (geraspt)
In de oven: 20 minuten + 6/7 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Kook de hoeve-eitjes zacht.

  3. Stoof alle gelijk gesneden groenten, met uitzondering van de tomaat, aan in wat boter.

  4. Voeg alle kazen toe, meng en kruid af.

  5. Doe het mengsel in een pot of glazenbokaal (halfvol).

  6. Maak een putje en leg hierin het gepelde hoeve-eitje.

  7. Zet de bokalen in een braadslede en giet er warm water rond tot de bokalen bijna onder staan.

  8. Zet 6 tot 7 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C.

  9. Net voor het doorgeven versier je met groen, de in partjes gesneden tomaat en een oesterzwamchip. Lauw opdienen.

  10. Verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Snijd de zwammen in reepjes.

  12. Klop het ei los in een kommetje en voeg de olie toe.

  13. Haal de reepjes zwam door het ei zodat ze aan beide kanten goed bedekt zijn.

  14. Strooi aan 1 kant een beetje geraspte kaas op de reepjes.

  15. Leg de reepjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en schuif in de oven.

  16. Laat de reepjes 20 minuten bakken op 200°C, bestrooi de reepjes met een snufje zout.

Recept
Campina
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Springrolls met gepekelde groentjes & zure room

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Wortelsoep met sinaas

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Krokante toastjes met frisse spread en rundreepjes

Voorgerecht | 15 minuten