Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.
Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.
Doe er de melk en het bouillonblokje bij.
Laat 20-25 minuten goed doorkoken.
Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).
Mix de soep.
Kruid met peper en zout.
Voeg de slagroom toe.
Neem een pan en gril de amandelschilfers.
Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.
Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.
Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.
Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.
Doe er de melk en het bouillonblokje bij.
Laat 20-25 minuten goed doorkoken.
Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).
Mix de soep.
Kruid met peper en zout.
Voeg de slagroom toe.
Neem een pan en gril de amandelschilfers.
Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.
Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.