Sluiten
kookmodus
Velouté met venkel
Stap 1 van 11

Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.

Stap 2 van 11

Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.

Stap 3 van 11

Doe er de melk en het bouillonblokje bij.

Stap 4 van 11

Laat 20-25 minuten goed doorkoken.

Stap 5 van 11

Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).

Stap 6 van 11

Mix de soep.

Stap 7 van 11

Kruid met peper en zout.

Stap 8 van 11

Voeg de slagroom toe.

Stap 9 van 11

Neem een pan en gril de amandelschilfers.

Stap 10 van 11

Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.

Stap 11 van 11

Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Velouté met venkel Velouté met venkel
Recept
Campina

Velouté met venkel

Voorgerecht
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 3
    venkelknollen
  • 50
    cl Campina Volle AA Melk
  • 30
    g amandelschilfers
  • 25
    cl water
  • 10
    cl Campina Slagroom (40% vet)
  • 1
    blokken groentenbouillon
  • peper
  • zout
  1. Spoel de venkelknollen en snijd in kleine stukjes.

  2. Breng water aan de kook en voeg er de venkelblokjes aan toe.

  3. Doe er de melk en het bouillonblokje bij.

  4. Laat 20-25 minuten goed doorkoken.

  5. Hou de soep goed in de gaten (melk kookt makkelijk over).

  6. Mix de soep.

  7. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de slagroom toe.

  9. Neem een pan en gril de amandelschilfers.

  10. Besprenkel de velouté met de amandelschilfers.

  11. Tip: Voeg een lepel pastis toe aan de soep om de smaak van de venkel nog beter te laten doorkomen.

Recept
Campina
Hartige cupcakes

Voorgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Parmezaankoekje met een zalfje van rode biet

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Wortelsoep met sinaas

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Garnaalkroketten met roomdips

Voorgerecht | 60 minuten