Breng een pot water aan de kook en doe hierin de aardappelen.
Kook ze al dente en laat afkoelen.
Kook intussen de eieren lichtjes hard (6 tot 7 minuten), pel ze en laat ze ook afkoelen.
Spoel de boontjes af, verwijder de kopjes en kook ze beetgaar.
Giet af en laat schrikken onder koud water.
Pel de uitjes en snijd ze in reepjes.
Spoel de sla en schud droog.
Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze en verdeel ze in partjes.
Snijd de aardappelen in stukjes.
Snijd de champignons in schijfjes.
Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn uitlekken en haal het vlees uit elkaar met een vork.
Neem een grote slakom, leg de sla erin en verdeel daarboven alle ingrediënten.
Afwerken met ansjovis, kappers en blaadjes basilicum.
De vinaigrette kan ook apart geserveerd worden.
Ingrediënten:
Voor de vinaigrette:
Breng een pot water aan de kook en doe hierin de aardappelen.
Kook ze al dente en laat afkoelen.
Kook intussen de eieren lichtjes hard (6 tot 7 minuten), pel ze en laat ze ook afkoelen.
Spoel de boontjes af, verwijder de kopjes en kook ze beetgaar.
Giet af en laat schrikken onder koud water.
Pel de uitjes en snijd ze in reepjes.
Spoel de sla en schud droog.
Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze en verdeel ze in partjes.
Snijd de aardappelen in stukjes.
Snijd de champignons in schijfjes.
Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Laat de tonijn uitlekken en haal het vlees uit elkaar met een vork.
Neem een grote slakom, leg de sla erin en verdeel daarboven alle ingrediënten.
Afwerken met ansjovis, kappers en blaadjes basilicum.
De vinaigrette kan ook apart geserveerd worden.