Sluiten
kookmodus
Meesterlijke salade niçoise
Stap 1 van 15

Breng een pot water aan de kook en doe hierin de aardappelen.

Stap 2 van 15

Kook ze al dente en laat afkoelen.

Stap 3 van 15

Kook intussen de eieren lichtjes hard (6 tot 7 minuten), pel ze en laat  ze ook afkoelen.

Stap 4 van 15

Spoel de boontjes af, verwijder de kopjes en kook ze beetgaar.

Stap 5 van 15

Giet af en laat schrikken onder koud water.

Stap 6 van 15

Pel de uitjes en snijd ze in reepjes.

Stap 7 van 15

Spoel de sla en schud droog.

Stap 8 van 15

Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze en verdeel ze in  partjes.

Stap 9 van 15

Snijd de aardappelen in stukjes.

Stap 10 van 15

Snijd de champignons in schijfjes.

Stap 11 van 15

Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak  met peper en zout.

Stap 12 van 15

Laat de tonijn uitlekken en haal het vlees uit elkaar met een vork.

Stap 13 van 15

Neem een grote slakom, leg de sla erin en verdeel daarboven alle ingrediënten.

Stap 14 van 15

Afwerken met ansjovis, kappers en blaadjes basilicum.

Stap 15 van 15

De vinaigrette kan ook apart geserveerd worden.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Meesterlijke salade niçoise Meesterlijke salade niçoise
Recept
Campina

Meesterlijke salade niçoise

Voorgerecht
25 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Ingrediënten:

  • sla
  • bonen (fijn)
  • 2
    tomaten
  • lente-uitjes
  • champignons
  • olijven
  • basilicum
  • 2
    eieren
  • ansjovisfilets
  • 1
    blikjes tonijn
  • aardappelen
  • kappertjes

Voor de vinaigrette:

  • 1
    potjes Campina Zure Room (30% vet)
  • witte wijnazijn
  • olijfolie
  • teentjes look (uitgeperst)
  • mosterd
  • bieslook
  • peper
  • zout
  1. Breng een pot water aan de kook en doe hierin de aardappelen.

  2. Kook ze al dente en laat afkoelen.

  3. Kook intussen de eieren lichtjes hard (6 tot 7 minuten), pel ze en laat  ze ook afkoelen.

  4. Spoel de boontjes af, verwijder de kopjes en kook ze beetgaar.

  5. Giet af en laat schrikken onder koud water.

  6. Pel de uitjes en snijd ze in reepjes.

  7. Spoel de sla en schud droog.

  8. Dompel de tomaten even onder in kokend water, pel ze en verdeel ze in  partjes.

  9. Snijd de aardappelen in stukjes.

  10. Snijd de champignons in schijfjes.

  11. Meng voor de vinaigrette alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak  met peper en zout.

  12. Laat de tonijn uitlekken en haal het vlees uit elkaar met een vork.

  13. Neem een grote slakom, leg de sla erin en verdeel daarboven alle ingrediënten.

  14. Afwerken met ansjovis, kappers en blaadjes basilicum.

  15. De vinaigrette kan ook apart geserveerd worden.

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Pizzetta’s met uiringen en pancetta

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Rundstartaar met knapperige groentjes en zachte kruiden

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème

Voorgerecht | 30 minuten