Sluiten
kookmodus
Salade van asperges, rauwe ham en romige citroendressing
Stap 1 van 8 - Salade

Schil de asperges met een dunschiller en kook ze al dente in een grote kookpot gezouten water.

Stap 2 van 8 - Salade

Was en droog de veldsla.

Stap 3 van 8 - Salade

Snijd de ham in reepjes en de kaas in blokjes.

Stap 4 van 8 - Salade

Schik de veldsla op een bord samen met de asperges, de hesp en de kaas.

Stap 5 van 8 - Salade

Bedruppel met olijfolie en kruid licht met peper en grof zout.

Stap 6 van 8 - Dressing

Meng hiervoor yoghurt, citroensap, peper en zeezout goed door elkaar.

Stap 7 van 8 - Dressing

Giet de room er geleidelijk en al roerend bij.

Stap 8 van 8 - Dressing

Werk de borden af met de dressing.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Salade van asperges, rauwe ham en romige citroendressing Salade van asperges, rauwe ham en romige citroendressing
Recept
Campina

Salade van asperges, rauwe ham en romige citroendressing

Voorgerecht
15 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Salade

  • 2
    bussels witte asperges
  • groene asperges
  • Italiaanse ham (fijn & rauw)
  • veldsla
  • zongedroogde tomaten
  • Kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Dressing

  • 1
    citroenen (sap)
  • zwarte peper (versgemalen)
  • zout
Salade
  1. Schil de asperges met een dunschiller en kook ze al dente in een grote kookpot gezouten water.

  2. Was en droog de veldsla.

  3. Snijd de ham in reepjes en de kaas in blokjes.

  4. Schik de veldsla op een bord samen met de asperges, de hesp en de kaas.

  5. Bedruppel met olijfolie en kruid licht met peper en grof zout.

Dressing
  1. Meng hiervoor yoghurt, citroensap, peper en zeezout goed door elkaar.

  2. Giet de room er geleidelijk en al roerend bij.

  3. Werk de borden af met de dressing.

Recept
Campina
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Velouté met venkel

Voorgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Salade van rolmops met een dressing van mosterd en zure room

Voorgerecht | 15 minuten