Sluiten
kookmodus
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème
Stap 1 van 5

Stoom de mosselen gaar. Haal ze uit de schelp.

Stap 2 van 5

Verdeel de gerookte paling in gelijke stukken. Hou de afsnijdsels bij voor de vinaigrette.

Stap 3 van 5

Snij de ijsbergsla in dunne repen.

Stap 4 van 5

Doe de afsnijdsels van de gerookte paling in een maatbeker met de platte kaas, de zure room, de citroenrasp en het citroensap. Mix glad en breng op smaak met peper en zout. Roer er de blokjes gekonfijte gember door.

Stap 5 van 5

Rooster de toasts. Besmeer ze aan 1 kant met de citroencrème. Beleg met sla, gerookte paling en mosselen. Werk af met groene kruiden.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème
Recept
Campina

Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème

Voorgerecht
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 8
    brioche toasts
  • 20
    mosselen (grote)
  • 200
    g gerookte palingfilet
  • 1
    halve ijsbergsla
  • 1
    handvol vers gehakte kruiden (bijvoorbeeld dragon, bieslook & peterselie)
  • 2
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • 1
    potjes Campina Lichte Zure Room (15% vet)
  • 1
    theelepels citroenrasp
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 1
    stukje gekonfijte gember (in blokjes)
  • peper
  • zout
  1. Stoom de mosselen gaar. Haal ze uit de schelp.

  2. Verdeel de gerookte paling in gelijke stukken. Hou de afsnijdsels bij voor de vinaigrette.

  3. Snij de ijsbergsla in dunne repen.

  4. Doe de afsnijdsels van de gerookte paling in een maatbeker met de platte kaas, de zure room, de citroenrasp en het citroensap. Mix glad en breng op smaak met peper en zout. Roer er de blokjes gekonfijte gember door.

  5. Rooster de toasts. Besmeer ze aan 1 kant met de citroencrème. Beleg met sla, gerookte paling en mosselen. Werk af met groene kruiden.

Recept
Campina
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Opgelegde makreel met een Japanse twist en limoenroom

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Slakuipjes met pulled porc & plattekaasdressing

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Carpaccio met roomdressing

Voorgerecht | 15 minuten