Sluiten
kookmodus
Slakuipjes met pulled porc & plattekaasdressing
Stap 1 van 4

Leg de varkensspiering in een ovenschaal en wrijf royaal in met barbecuekruiden. Giet een bodem van ongeveer 2 cm cider in de ovenschaal. Laat het vlees 2 uur garen op de barbecue of in een oven van 140°C.

Stap 2 van 4

Meng de ketchup met de bruine suiker, de sojasaus, de knoflook en de sambal. Doe er ook een paar eetlepels van het braadvocht bij. Kwast het vlees goed in met deze mengeling. Zet nog 20 minuten in een oven van 170°C om het vlees te korsten.

Stap 3 van 4

Verdeel de slaharten in ‘kuipjes’. Meng de plattekaas met de yoghurt, de citroenrasp en bieslook.

Stap 4 van 4

Trek met een vork het vlees in stukjes. Beleg de slakuipjes met het vlees en werk af met de plattekaasdressing en extra bieslook.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Slakuipjes met pulled porc & plattekaasdressing Slakuipjes met pulled porc & plattekaasdressing
Recept
Campina

Slakuipjes met pulled porc & plattekaasdressing

Voorgerecht
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    slaharten
  • 800
    g varkensspiering
  • 3
    eetlepels barbecuekruiden (naar smaak)
  • 1
    appelcider
  • 2
    eetlepels ketchup
  • 1
    eetlepels bruine suiker
  • 2
    eetlepels sojasaus
  • 1
    teentjes knoflook
  • 1
    eetlepels sambal
  • 100
    g Campina Verse Plattekaas
  • 1
    potjes Campina Yoghurt op perzik
  • 1
    eetlepels citroenzeste
  • 2
    eetlepels bieslook (fijngesneden)
  1. Leg de varkensspiering in een ovenschaal en wrijf royaal in met barbecuekruiden. Giet een bodem van ongeveer 2 cm cider in de ovenschaal. Laat het vlees 2 uur garen op de barbecue of in een oven van 140°C.

  2. Meng de ketchup met de bruine suiker, de sojasaus, de knoflook en de sambal. Doe er ook een paar eetlepels van het braadvocht bij. Kwast het vlees goed in met deze mengeling. Zet nog 20 minuten in een oven van 170°C om het vlees te korsten.

  3. Verdeel de slaharten in ‘kuipjes’. Meng de plattekaas met de yoghurt, de citroenrasp en bieslook.

  4. Trek met een vork het vlees in stukjes. Beleg de slakuipjes met het vlees en werk af met de plattekaasdressing en extra bieslook.

Recept
Campina
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
‘Crispy’ erwtenvelouté met munt

Voorgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Brioche met mosselen & gerookte paling, citroencrème

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Roomsoep van aardpeer

Voorgerecht | 15 minuten