Sluiten
kookmodus
Springrolls met gepekelde groentjes & zure room
Stap 1 van 5

Breng de suiker met de witte wijnazijn, water, dillezaad, mosterdzaad, venkelzaad, laurier en cayennepeper aan de kook. Laat 15 minuten koken.

Stap 2 van 5

Doe de citroenschillen met de ui, komkommerreepjes, wortelstaafjes en shitaken in een glazen kom. Overgiet de groenten met de hete pekel en bedek met huishoudfolie. Laat alles minstens 2 uur marineren.

Stap 3 van 5

Leg de groentjes op keukenpapier om uit te lekken.

Stap 4 van 5

Week de rijstvellen 30 seconden in lauw water. Leg in het midden een portie gepekelde groentjes, een takje verse koriander en bieslook en rol stevig op.

Stap 5 van 5

Maal de inmaakkruiden fijn in de vijzel. Meng met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze dipsaus met de groenterolletjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Springrolls met gepekelde groentjes & zure room Springrolls met gepekelde groentjes & zure room
Recept
Campina

Springrolls met gepekelde groentjes & zure room

Voorgerecht
30 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de gepekelde groentjes:

  • 150
    g suiker
  • 300
    ml witte wijnazijn
  • 100
    ml water
  • 1
    eetlepels dillezaad
  • 1
    theelepels mosterdzaad
  • 1
    theelepels venkelzaadjes
  • 2
    blaadjes laurier
  • 0,5
    theelepels cayennepeper
  • 1
    citroenen (schillen)
  • 1
    rode uien (in ringen)
  • 1
    komkommers (zonder binnenste, in staafjes)
  • 1
    wortelen (geschild en in staafjes)
  • 100
    g shiitake (in reepjes)

Voor de springrolls:

  • 2
    potjes Campina Zure Room (30% vet)
  • koriander (verse)
  • bieslook (verse)
  • 1
    theelepels gemengde inmaakkruiden
  • 20
    rijstvellen (= 1 pakje van 100 g)
  • peper
  • zout
  1. Breng de suiker met de witte wijnazijn, water, dillezaad, mosterdzaad, venkelzaad, laurier en cayennepeper aan de kook. Laat 15 minuten koken.

  2. Doe de citroenschillen met de ui, komkommerreepjes, wortelstaafjes en shitaken in een glazen kom. Overgiet de groenten met de hete pekel en bedek met huishoudfolie. Laat alles minstens 2 uur marineren.

  3. Leg de groentjes op keukenpapier om uit te lekken.

  4. Week de rijstvellen 30 seconden in lauw water. Leg in het midden een portie gepekelde groentjes, een takje verse koriander en bieslook en rol stevig op.

  5. Maal de inmaakkruiden fijn in de vijzel. Meng met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Serveer deze dipsaus met de groenterolletjes.

Recept
Campina
Zalmtartaar met citroenmayonaise

Voorgerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Coupe ‘krab met’ appel en plattekaas

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Bokaaltje van oesterzwam en oesterzwamchips

Voorgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Groene aspergesoep met eetbare bloemetjes

Voorgerecht | 30 minuten