Sluiten
kookmodus
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus
Stap 1 van 7

Verhit de olijfolie en bak de gesnipperde ui tot hij glazig is. Voeg de look en kappertjes toe en laat even bakken.

Stap 2 van 7

Voeg de tomatenblokjes, het citroensap en de suiker toe.

Stap 3 van 7

Kruid af naar smaak met peper en zout.

Stap 4 van 7

Laat alles een twintigtal minuutjes koken tot je een dikke saus krijgt.

Stap 5 van 7

Voeg nadien de room en citroentijm toe en roer.

Stap 6 van 7

Verhit de boter, bak de kabeljauwfilets en kruid ze met peper en zout.

Stap 7 van 7

Serveer de vis met de saus en eventueel een puree van groenten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus
Recept
Campina

Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus

Hoofdgerecht
20 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    kabeljauwfilets
  • 2
    eetlepels kappertjes
  • 4
    tomaten (gepeld en in blokjes gesneden)
  • 3
    takjes citroentijm
  • 0,5
    uien (gesnipperd)
  • 3
    teentjes look
  • 1
    eetlepels citroensap
  • 1
    theelepels suiker
  • 1
    klontjes boter
  • 50
    ml Campina Room specialiteit (4% vet)
  • 2
    theelepels olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Verhit de olijfolie en bak de gesnipperde ui tot hij glazig is. Voeg de look en kappertjes toe en laat even bakken.

  2. Voeg de tomatenblokjes, het citroensap en de suiker toe.

  3. Kruid af naar smaak met peper en zout.

  4. Laat alles een twintigtal minuutjes koken tot je een dikke saus krijgt.

  5. Voeg nadien de room en citroentijm toe en roer.

  6. Verhit de boter, bak de kabeljauwfilets en kruid ze met peper en zout.

  7. Serveer de vis met de saus en eventueel een puree van groenten.

Recept
Campina
Roulade van gevogelte, met paprika, en lichte risotto

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Gegrilde kalkoenfilet met romige looksaus en kruidige salade met kappertjes

Hoofdgerecht | 5 minuten

Recept
Campina
Gebakken coquille met schorseneren, pastinaak en een jus van truffel

Hoofdgerecht | 75 minuten