Sluiten
kookmodus
Tagliatelli met kip en boschampignons
Stap 1 van 13

Breng voor de pasta een grote pot zout water aan de kook.

Stap 2 van 13

Snijd de kipfilets in kleine reepjes.

Stap 3 van 13

Smelt de boter en de olie in een steelpan en bak het vlees tot het goudbruin wordt.

Stap 4 van 13

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 5 van 13

Snijd intussen de champignons in schijfjes en voeg ze bij het vlees.

Stap 6 van 13

Bak het spek knapperig en voeg het ook bij het vlees.

Stap 7 van 13

Giet de wijn bij het vlees samen met de geperste knoflook.

Stap 8 van 13

Laat alles zachtjes stoven en laat het vocht tot de helft verdampen.

Stap 9 van 13

Fruit de uitjes in wat boter gedurende 5 minuten op een zacht vuur en voeg ze bij het gerecht.

Stap 10 van 13

Doe de room erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken.

Stap 11 van 13

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 12 van 13

Als de pasta gaar is, giet af en doe er de saus bij.

Stap 13 van 13

Werk de borden af met de Parmezaanse kaas en gesnipperde marjolein.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tagliatelli met kip en boschampignons Tagliatelli met kip en boschampignons
Recept
Campina

Tagliatelli met kip en boschampignons

Hoofdgerecht
25 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 400
    g tagliatelle
  • 2
    kippenfilets
  • 1
    pakjes spek
  • 85
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 250
    g champignons
  • 2
    teentjes knoflook
  • 70
    ml witte wijn
  • 50
    g parmezaan
  • marjolein
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 1
    eetlepels bloem
  • 2
    eetlepels water
  1. Breng voor de pasta een grote pot zout water aan de kook.

  2. Snijd de kipfilets in kleine reepjes.

  3. Smelt de boter en de olie in een steelpan en bak het vlees tot het goudbruin wordt.

  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Snijd intussen de champignons in schijfjes en voeg ze bij het vlees.

  6. Bak het spek knapperig en voeg het ook bij het vlees.

  7. Giet de wijn bij het vlees samen met de geperste knoflook.

  8. Laat alles zachtjes stoven en laat het vocht tot de helft verdampen.

  9. Fruit de uitjes in wat boter gedurende 5 minuten op een zacht vuur en voeg ze bij het gerecht.

  10. Doe de room erbij en laat nog 2 minuten zachtjes koken.

  11. Breng op smaak met peper en zout.

  12. Als de pasta gaar is, giet af en doe er de saus bij.

  13. Werk de borden af met de Parmezaanse kaas en gesnipperde marjolein.

Recept
Campina
Courgetti ragu bolognese

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Beef Wellington

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Hartige quiche met paprika, geitenkaas en spekreepjes

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Groentelasagne met basilicumroom

Hoofdgerecht | 40 minuten