Sluiten
kookmodus
Tagliatelle carbonara met broccoli
Stap 1 van 8

Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in licht gezouten water. Let op: ze moeten wel krokant blijven.

Stap 2 van 8

Bak de spekblokjes aan in een grote pan en giet er daarna de room bij.

Stap 3 van 8

Breng de room dan zachtjes aan de kook, voeg er de parmezaan en de kalfsfond bij en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4 van 8

Laat de saus 2 à 3 minuutjes pruttelen terwijl je blijft roeren.

Stap 5 van 8

Haal de kom van het vuur, laat de saus een beetje afkoelen voeg er dan de eierdooiers en de broccoliroosjes aan toe.

Stap 6 van 8

Houd alles warm zonder het opnieuw te laten koken.

Stap 7 van 8

Kook de tagliatelle in licht gezouten water, volgens de instructies van de verpakking.

Stap 8 van 8

Dien de pasta op in diepe borden en overgiet ze met de saus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tagliatelle carbonara met broccoli Tagliatelle carbonara met broccoli
Recept
Campina

Tagliatelle carbonara met broccoli

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 150
    g broccoli
  • 50
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 2
    theelepels parmezaan (geraspt)
  • 2
    theelepels kalfsfond
  • 200
    g spek (in blokjes)
  • 2
    eieren (enkel de dooiers)
  • 500
    g tagliatelle
  • zout
  • peper
  1. Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in licht gezouten water. Let op: ze moeten wel krokant blijven.

  2. Bak de spekblokjes aan in een grote pan en giet er daarna de room bij.

  3. Breng de room dan zachtjes aan de kook, voeg er de parmezaan en de kalfsfond bij en kruid naar smaak met peper en zout.

  4. Laat de saus 2 à 3 minuutjes pruttelen terwijl je blijft roeren.

  5. Haal de kom van het vuur, laat de saus een beetje afkoelen voeg er dan de eierdooiers en de broccoliroosjes aan toe.

  6. Houd alles warm zonder het opnieuw te laten koken.

  7. Kook de tagliatelle in licht gezouten water, volgens de instructies van de verpakking.

  8. Dien de pasta op in diepe borden en overgiet ze met de saus.

Recept
Campina
Pastasalade met rundslapjes, wasabi- roomdressing, komkommer en munt

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Geroosterde kip met citroen- en kruidenroomsaus

Hoofdgerecht | 90 minuten

Recept
Campina
Zalm in romige citroensaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Scampi met curry

Hoofdgerecht | 10 minuten