Sluiten
kookmodus
Kerstkip met ingelegde groenten, cranberryjus & aardappelgratin
Stap 1 van 6

Voor de groenten: Breng de wijnazijn met water, suiker, mosterdzaad, steranijs, laurier, kruidnagels, zout en peperbolletjes aan de kook. Laat 15 minuten koken.

Stap 2 van 6

Voeg het witloof, de pastinaken, de wortelen en de ui toe. Roer even goed door. Giet dan de groenten met het kookvocht in een afgesloten pot en laat minstens 24 uur marineren in de koelkast.

Stap 3 van 6

Voor de aardappelen: Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Beboter een vuurvaste schaal. Schik er de aardappelschijfjes in. Meng de room met de melk. Pers er de knoflook in en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het roommengsel over de aardappelen. Zet de aardappelbereiding 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C.

Stap 4 van 6

Voor de kip: Kruid de kip met peper en zout aan de binnen- en buitenkant. Vul de kip met de plattekaas en de tijm. (Naai eventueel de holte van de kip dicht met keukentouw.) Bak de kip gedurende 1u10 in een voorverwarmde oven van 175°C.

Stap 5 van 6

Voor de cranberryjus: Doe de veenbessen met de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Mix glad.

Stap 6 van 6

Zet alle bereidingen op tafel. Versnij de kip aan tafel. Serveer alles op voorverwarmde borden.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Kerstkip met ingelegde groenten, cranberryjus &  aardappelgratin Kerstkip met ingelegde groenten, cranberryjus &  aardappelgratin
Recept
Campina

Kerstkip met ingelegde groenten, cranberryjus & aardappelgratin

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor de kip:

  • 1
    kippen
  • 200
    g Campina Volle Plattekaas
  • 3
    takjes tijm (verse)
  • peper
  • zout
  • keukentouw

Voor de groenten:

  • 4
    dl witte wijnazijn
  • 4
    dl water
  • 150
    g suiker
  • 1
    eetlepels mosterdzaad
  • 1
    steranijs
  • 4
    blaadjes laurier
  • 5
    kruidnagel
  • 1
    theelepels zout
  • 1
    theelepels peperbolletjes
  • 4
    kleine witloof (in 2)
  • 2
    pastinaak (geschild en in dikke schijfjes)
  • wortelen (geschild en in dikke schijfjes)
  • 1
    rode uien (gepeld en in ringen)

Voor de cranberryjus:

  • 300
    g veenbessen
  • 2
    eetlepels suiker

Voor de aardappelen:

  • 1
    kg bloemige aardappelen
  • 30
    g boter
  • 1
    teentjes knoflook (gepeld)
  • 500
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  1. Voor de groenten: Breng de wijnazijn met water, suiker, mosterdzaad, steranijs, laurier, kruidnagels, zout en peperbolletjes aan de kook. Laat 15 minuten koken.

  2. Voeg het witloof, de pastinaken, de wortelen en de ui toe. Roer even goed door. Giet dan de groenten met het kookvocht in een afgesloten pot en laat minstens 24 uur marineren in de koelkast.

  3. Voor de aardappelen: Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Beboter een vuurvaste schaal. Schik er de aardappelschijfjes in. Meng de room met de melk. Pers er de knoflook in en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het roommengsel over de aardappelen. Zet de aardappelbereiding 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Voor de kip: Kruid de kip met peper en zout aan de binnen- en buitenkant. Vul de kip met de plattekaas en de tijm. (Naai eventueel de holte van de kip dicht met keukentouw.) Bak de kip gedurende 1u10 in een voorverwarmde oven van 175°C.

  5. Voor de cranberryjus: Doe de veenbessen met de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Mix glad.

  6. Zet alle bereidingen op tafel. Versnij de kip aan tafel. Serveer alles op voorverwarmde borden.

Recept
Campina
Fusillisalade met curry

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Geroosterde kwartels met bearnaiseroomsaus en erwtenmousse

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Quiche paddestoelen, bloemkool en geitenkaas

Hoofdgerecht | 15 minuten