Voor de groenten: Breng de wijnazijn met water, suiker, mosterdzaad, steranijs, laurier, kruidnagels, zout en peperbolletjes aan de kook. Laat 15 minuten koken.
Voeg het witloof, de pastinaken, de wortelen en de ui toe. Roer even goed door. Giet dan de groenten met het kookvocht in een afgesloten pot en laat minstens 24 uur marineren in de koelkast.
Voor de aardappelen: Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Beboter een vuurvaste schaal. Schik er de aardappelschijfjes in. Meng de room met de melk. Pers er de knoflook in en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het roommengsel over de aardappelen. Zet de aardappelbereiding 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C.
Voor de kip: Kruid de kip met peper en zout aan de binnen- en buitenkant. Vul de kip met de plattekaas en de tijm. (Naai eventueel de holte van de kip dicht met keukentouw.) Bak de kip gedurende 1u10 in een voorverwarmde oven van 175°C.
Voor de cranberryjus: Doe de veenbessen met de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Mix glad.
Zet alle bereidingen op tafel. Versnij de kip aan tafel. Serveer alles op voorverwarmde borden.
Voor de kip:
Voor de groenten:
Voor de cranberryjus:
Voor de aardappelen:
Voor de groenten: Breng de wijnazijn met water, suiker, mosterdzaad, steranijs, laurier, kruidnagels, zout en peperbolletjes aan de kook. Laat 15 minuten koken.
Voeg het witloof, de pastinaken, de wortelen en de ui toe. Roer even goed door. Giet dan de groenten met het kookvocht in een afgesloten pot en laat minstens 24 uur marineren in de koelkast.
Voor de aardappelen: Snijd de aardappelen in dunne schijfjes. Beboter een vuurvaste schaal. Schik er de aardappelschijfjes in. Meng de room met de melk. Pers er de knoflook in en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Giet het roommengsel over de aardappelen. Zet de aardappelbereiding 1 uur in een voorverwarmde oven van 180°C.
Voor de kip: Kruid de kip met peper en zout aan de binnen- en buitenkant. Vul de kip met de plattekaas en de tijm. (Naai eventueel de holte van de kip dicht met keukentouw.) Bak de kip gedurende 1u10 in een voorverwarmde oven van 175°C.
Voor de cranberryjus: Doe de veenbessen met de suiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Mix glad.
Zet alle bereidingen op tafel. Versnij de kip aan tafel. Serveer alles op voorverwarmde borden.