Sluiten
kookmodus
Vol-au-vent met salade en ovenfrieten
Stap 1 van 15

Doe de salade in een grote kom.

Stap 2 van 15

Meng voor de dressing de Campina Lichte Room met de mosterd en de groene kruiden.

Stap 3 van 15

Meng de roomdressing onder de salade net voor het serveren.

Stap 4 van 15

Schik voor de ovenfrieten de gesneden aardappelen op een bakplaat. Verdeel er de olie, de paprika en het zout over.

Stap 5 van 15

Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de frieten goudbruin kleuren. Keer regelmatig om.

Stap 6 van 15

Verhit voor de vol-au-vent de Campina Joyvalle Volle Melk met het bouillonblokje tot vlak onder het kookpunt.

Stap 7 van 15

Pocheer de kipfilets 20 minuten in de bouillon, op een heel zacht vuurtje.

Stap 8 van 15

Haal de kip uit het kookvocht. Snijd het vlees in hapklare stukjes, hou even opzij en bewaar de bouillon.

Stap 9 van 15

Smelt 30 gram boter en bak de champignons even aan. Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met citroensap en knoflookpoeder. Hou even opzij.

Stap 10 van 15

Rol balletjes van het kalfsgehakt.

Stap 11 van 15

Breng de kippenbouillon opnieuw aan de kook. Gaar hierin de balletjes 5 minuten. Haal de balletjes uit het kookvocht.

Stap 12 van 15

Smelt 50 gram boter. Voeg de bloem toe en meng goed door. Doe er de hete kippenbouillon al roerend bij tot je een mooi gebonden saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 13 van 15

Werk de saus af met de Campina Extra Lichte Culinaire Room en de peterselie.

Stap 14 van 15

Voeg de kip samen met de balletjes en champignons toe aan de saus.

Stap 15 van 15

Serveer de vol-au-vent in een feestelijke schaal met de salade en ovenfrieten.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Vol-au-vent met salade en ovenfrieten Vol-au-vent met salade en ovenfrieten
Recept
Campina

Vol-au-vent met salade en ovenfrieten

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 200
    g gemengde salade (naar keuze)
  • 100
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    eetlepels mosterd
  • 3
    eetlepels groene kruiden (vb: platte peterselie, bieslook, dragon, ... - fijngehakt)
  • 1
    kg aardappelen (geschild en in frietjes gesneden)
  • 3
    eetlepels arachideolie
  • zout
  • paprikapoeder
  • 1
    l Campina Volle AA Melk
  • 1
    bouillonblokjes (met tuinkruiden)
  • 4
    kippenfilets
  • 30
    g boter
  • 200
    g champignons (wit)
  • 250
    g champignons (gemend, naar keuze)
  • 2
    eetlepels citroensap
  • 0,5
    kg knoflookpoeder
  • 500
    g kalfsgehakt (gekruid)
  • 50
    g boter
  • 2
    eetlepels bloem
  • 200
    ml Campina Extra Lichte Room (4% vet)
  • 2
    eetlepels platte peterselie (fijngehakt)
  1. Doe de salade in een grote kom.

  2. Meng voor de dressing de Campina Lichte Room met de mosterd en de groene kruiden.

  3. Meng de roomdressing onder de salade net voor het serveren.

  4. Schik voor de ovenfrieten de gesneden aardappelen op een bakplaat. Verdeel er de olie, de paprika en het zout over.

  5. Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot de frieten goudbruin kleuren. Keer regelmatig om.

  6. Verhit voor de vol-au-vent de Campina Joyvalle Volle Melk met het bouillonblokje tot vlak onder het kookpunt.

  7. Pocheer de kipfilets 20 minuten in de bouillon, op een heel zacht vuurtje.

  8. Haal de kip uit het kookvocht. Snijd het vlees in hapklare stukjes, hou even opzij en bewaar de bouillon.

  9. Smelt 30 gram boter en bak de champignons even aan. Kruid met peper en zout. Breng verder op smaak met citroensap en knoflookpoeder. Hou even opzij.

  10. Rol balletjes van het kalfsgehakt.

  11. Breng de kippenbouillon opnieuw aan de kook. Gaar hierin de balletjes 5 minuten. Haal de balletjes uit het kookvocht.

  12. Smelt 50 gram boter. Voeg de bloem toe en meng goed door. Doe er de hete kippenbouillon al roerend bij tot je een mooi gebonden saus krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

  13. Werk de saus af met de Campina Extra Lichte Culinaire Room en de peterselie.

  14. Voeg de kip samen met de balletjes en champignons toe aan de saus.

  15. Serveer de vol-au-vent in een feestelijke schaal met de salade en ovenfrieten.

Recept
Campina
Zalm, zeekraal en romige oesterjus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Espuma van aardappel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Kabeljauw met lichte tomaat-kapperroomsaus

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Pasta met spinazie, plattekaassaus en zalm

Hoofdgerecht | 20 minuten