Sluiten
kookmodus
Quiche met prei en blauwe kaas
Stap 1 van 15

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2 van 15

Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg op.

Stap 3 van 15

Prik gaatjes in de bodem met een vork.

Stap 4 van 15

Haal het uit de oven en zet even opzij.

Stap 5 van 15

Maak de prei schoon en houd enkel het wit over.

Stap 6 van 15

Snijd de stukken prei eerst in de lengte door en snijd vervolgen in plakjes.

Stap 7 van 15

Blancheer de prei gedurende enkele minuten in kokend water met zout.

Stap 8 van 15

Giet af en zet even opzij.

Stap 9 van 15

Neem een kom en doe er de plattekaas en eieren in.

Stap 10 van 15

Kruid af met peper en zout.

Stap 11 van 15

Roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.

Stap 12 van 15

Giet het eiermengsel in de taartvorm en verdeel er de prei over.

Stap 13 van 15

Strooi stukjes verkruimelde blauwe kaas over de quiche.

Stap 14 van 15

Zet in de oven gedurende 30 minuten.

Stap 15 van 15

Serveer warm. Smakelijk!

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Quiche met prei en blauwe kaas Quiche met prei en blauwe kaas
Recept
Campina

Quiche met prei en blauwe kaas

Hoofdgerecht
30 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    vellen kant-en-klaarkruimeldeeg
  • 400
    g Campina Volle Plattekaas
  • 150
    g blauwe kaas
  • 3
    eieren
  • 3
    preien
  • peper
  • zout
In de oven: 30 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bekleed de taartvorm met bakpapier en leg er het kruimeldeeg op.

  3. Prik gaatjes in de bodem met een vork.

  4. Haal het uit de oven en zet even opzij.

  5. Maak de prei schoon en houd enkel het wit over.

  6. Snijd de stukken prei eerst in de lengte door en snijd vervolgen in plakjes.

  7. Blancheer de prei gedurende enkele minuten in kokend water met zout.

  8. Giet af en zet even opzij.

  9. Neem een kom en doe er de plattekaas en eieren in.

  10. Kruid af met peper en zout.

  11. Roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.

  12. Giet het eiermengsel in de taartvorm en verdeel er de prei over.

  13. Strooi stukjes verkruimelde blauwe kaas over de quiche.

  14. Zet in de oven gedurende 30 minuten.

  15. Serveer warm. Smakelijk!

Recept
Campina
Quiche met spinazie en feta

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Speltpasta puttanesca

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Varkenshaasjes met gorgonzolasaus

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Penne rigate met tonijn, champignons en Zure Room

Hoofdgerecht | 30 minuten