Sluiten
kookmodus
Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree
Stap 1 van 13

Braad de hazenrug langs beide kanten kort bruin.

Stap 2 van 13

Maak met twee lepels de filets los, bestrooi ze met peper en zout en hou ze apart.

Stap 3 van 13

Was de veenbessen en stoof ze daarna klaar met de suiker.

Stap 4 van 13

Was de knolselder en de aardappelen en snijd ze in grote stukken.

Stap 5 van 13

Kook ze samen gaar en maak er puree van, samen met een vleugje room en wat peper en zout.

Stap 6 van 13

Verwarm de poivradesaus op een zacht vuur.

Stap 7 van 13

Bak de hazenfilet kort op een goed vuur langs beide kanten.

Stap 8 van 13

Neem uit de pan en hou warm.

Stap 9 van 13

Doe bij het aanbaksel de overige room en laat indikken.

Stap 10 van 13

Afwerken met de mosterd.

Stap 11 van 13

Versnijd het vlees en schik op een bord.

Stap 12 van 13

Versier met de veenbessen en selderpuree.

Stap 13 van 13

Werk decoratief af met de twee sausen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree
Recept
Campina

Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree

Hoofdgerecht
40 minuten | Vlees
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    hazenruggen
  • veenbessen (vers)
  • 2
    eetlepels suiker
  • 1
    knolselder
  • poivradesaus
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • boter
  • nootmuskaat
  • 1
    eetlepels mosterd
  • peper
  • zout
  1. Braad de hazenrug langs beide kanten kort bruin.

  2. Maak met twee lepels de filets los, bestrooi ze met peper en zout en hou ze apart.

  3. Was de veenbessen en stoof ze daarna klaar met de suiker.

  4. Was de knolselder en de aardappelen en snijd ze in grote stukken.

  5. Kook ze samen gaar en maak er puree van, samen met een vleugje room en wat peper en zout.

  6. Verwarm de poivradesaus op een zacht vuur.

  7. Bak de hazenfilet kort op een goed vuur langs beide kanten.

  8. Neem uit de pan en hou warm.

  9. Doe bij het aanbaksel de overige room en laat indikken.

  10. Afwerken met de mosterd.

  11. Versnijd het vlees en schik op een bord.

  12. Versier met de veenbessen en selderpuree.

  13. Werk decoratief af met de twee sausen.

Recept
Campina
Mini-brochettes met roomsaus en verse ratatouille

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Tonijn à la plancha

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Tagliatelle met prei en spek

Hoofdgerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Hachis parmentier

Hoofdgerecht | 15 minuten