Sluiten
kookmodus
Hesprolletjes met room
Stap 1 van 10

Was de witloofstronkjes  en haal het bittere witte hart er uit. 

Stap 2 van 10

Smelt een beetje boter,  en stoof het witloof met wat peper en zout zachtjes gaar.

Stap 3 van 10

Zet het deksel er op en  zorg dat er voldoende water en stoom aanwezig is. 

Stap 4 van 10

Wanneer ze helemaal zacht  en glazig zijn draai je elk stronkje in een snede gekookte hesp en schik je ze  in een vuurvaste schotel. 

Stap 5 van 10

Voor de bechamelsaus smelt je de boter voorzichtig tot ze lopend is.

Stap 6 van 10

Haal van het vuur, en  meng er dan de bloem door met een klopper.

Stap 7 van 10

Voeg al roerend de melk  en de room er door en breng op smaak met flink wat nootmuskaat, peperen zout. Zet op een zacht vuurtje  en roer er bijna alle gemalen kaas door tot je een gladde, lopende kaassaus krijgt. 

Stap 8 van 10

Giet deze saus over de hesprolletjes, bestrooi met paneermeel en de overige gemalen kaas en plaats ong. 15 minuten in een warme oven van 200°C.

Stap 9 van 10

Laat vervolgens nog 5 minuten gratineren onder de grill. 

Stap 10 van 10

Opdienen met  aardappelpuree.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
 Hesprolletjes met room  Hesprolletjes met room
Recept
Campina

Hesprolletjes met room

Hoofdgerecht
30 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 8
    stronkjes witloof
  • 8
    sneetjes gekookte ham
  • Campina Lichte Room (20% vet)
  • 200
    g gruyère (gemalen)
  • paneermeel
  • 500
    ml Campina Halfvolle melk
  • 50
    g boter
  • 40
    g bloem
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
In de oven: 20 minuten
  1. Was de witloofstronkjes  en haal het bittere witte hart er uit. 

  2. Smelt een beetje boter,  en stoof het witloof met wat peper en zout zachtjes gaar.

  3. Zet het deksel er op en  zorg dat er voldoende water en stoom aanwezig is. 

  4. Wanneer ze helemaal zacht  en glazig zijn draai je elk stronkje in een snede gekookte hesp en schik je ze  in een vuurvaste schotel. 

  5. Voor de bechamelsaus smelt je de boter voorzichtig tot ze lopend is.

  6. Haal van het vuur, en  meng er dan de bloem door met een klopper.

  7. Voeg al roerend de melk  en de room er door en breng op smaak met flink wat nootmuskaat, peperen zout. Zet op een zacht vuurtje  en roer er bijna alle gemalen kaas door tot je een gladde, lopende kaassaus krijgt. 

  8. Giet deze saus over de hesprolletjes, bestrooi met paneermeel en de overige gemalen kaas en plaats ong. 15 minuten in een warme oven van 200°C.

  9. Laat vervolgens nog 5 minuten gratineren onder de grill. 

  10. Opdienen met  aardappelpuree.

Recept
Campina
Ribstuk van biorund gebakken à la plancha

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Hazenrug met twee sausen, veenbessen en selderpuree

Hoofdgerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Ossenhaas met spekreepjes en krokante olijven

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Krokant slaatje van buikspek en gebakken langoustines

Hoofdgerecht | 45 minuten