Neem een vuurvaste schaal waarvan de vorm je perfect lijkt om een feestelijke vol au vent in te serveren. Kwast de vorm zuinig in met boter en bekleed met bladerdeeg. Snijd ook een deksel uit. Versier je bladerdeegdeksel met stukjes uitgestoken bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg in de vorm en de bovenkant van het bladerdeegdeksel met losgeklopt ei. Bak het bladerdeeg 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Bak de parelhoenfilets in boter gedurende 10 minuten. Kruid het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Snijd in stukken en hou warm. Blus de pan met de kippenbouillon. Gaar de gehaktballetjes in de kippenbouillon. Zet een deksel op de pan zodat niet alle vocht verdampt.
Smelt de boter in een pan. Voeg de champignons en de sjalot toe. Laat 2 minuten bakken op hoog vuur. Voeg de rasp en het citroensap toe.
Roer de room en de eigelen door elkaar. Doe al het vlees, de champignons en de kippenbouillon met balletjes in een grote diepe pan. Warm goed door en roer er dan de roommengeling (= liaison) onder tot een lichte binding ontstaat.
Serveer de vol-au-vent in het bladerdeeggebak. Werk af met een takje groen.
Neem een vuurvaste schaal waarvan de vorm je perfect lijkt om een feestelijke vol au vent in te serveren. Kwast de vorm zuinig in met boter en bekleed met bladerdeeg. Snijd ook een deksel uit. Versier je bladerdeegdeksel met stukjes uitgestoken bladerdeeg. Bestrijk het bladerdeeg in de vorm en de bovenkant van het bladerdeegdeksel met losgeklopt ei. Bak het bladerdeeg 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
Bak de parelhoenfilets in boter gedurende 10 minuten. Kruid het vlees met peper en zout. Haal het vlees uit de pan. Snijd in stukken en hou warm. Blus de pan met de kippenbouillon. Gaar de gehaktballetjes in de kippenbouillon. Zet een deksel op de pan zodat niet alle vocht verdampt.
Smelt de boter in een pan. Voeg de champignons en de sjalot toe. Laat 2 minuten bakken op hoog vuur. Voeg de rasp en het citroensap toe.
Roer de room en de eigelen door elkaar. Doe al het vlees, de champignons en de kippenbouillon met balletjes in een grote diepe pan. Warm goed door en roer er dan de roommengeling (= liaison) onder tot een lichte binding ontstaat.
Serveer de vol-au-vent in het bladerdeeggebak. Werk af met een takje groen.