Sluiten
kookmodus
Tartaar met verse hopscheuten
Stap 1 van 13 - Tartaar

Snijd de kalfstartaar en de gerookte makreel heel fijn

Stap 2 van 13 - Tartaar

Marineer de hopscheuten met de azijn van Kriekbier en de notenolie

Stap 3 van 13 - Tartaar

Kruid de Campina zure room. Voeg de makreel er heel voorzichtig bij (dit om structuren te behouden). Voeg de makreel toe aan het kalfsvlees

Stap 4 van 13 - Tartaar

Voeg lenteui, bieslook en tijm toe. Breng op smaak met citroensap

Stap 5 van 13 - Tartaar

Doe dit in een kookring (4x)

Stap 6 van 13 - Tartaar

Leg op elke tartaar een rauwe dooier

Stap 7 van 13 - Tartaar

Schik de gemarineerde hopscheuten op de tartaar

Stap 8 van 13 - Tartaar

Snijd de bundel bieslook fijn en meng met de hommel. Mix met de Campina Brabantse plattekaas tot knalgroene saus, kruiden met peper en zout

Stap 9 van 13 - Tempuramix

Maak de tempura zoals op het pakje

Stap 10 van 13 - Tempuramix

Was de hoppescheuten, dep droog, kruid met peper en zout

Stap 11 van 13 - Tempuramix

Dip de scheuten in de tempuramix

Stap 12 van 13 - Tempuramix

Bak af in hete olie op 175°C tot ze goudgeel zijn

Stap 13 van 13 - Tempuramix

Leg op keukenpapier en bestrooi met wat grof zout

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tartaar met verse hopscheuten Tartaar met verse hopscheuten
Recept
Campina

Tartaar met verse hopscheuten

Hoofdgerecht
60 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 8
    hopscheuten

Tartaar

  • 200
    g hopscheuten (rauw)
  • 1
    eetlepels azijn van Kriekbier
  • 1
    theelepels notenolie
  • 300
    g kalfstartaar
  • 4
    kwarteleieren
  • 4
    eetlepels Campina Zure Room (30% vet)
  • peper
  • 3
    eetlepels gerookte makreel
  • citroensap
  • zout
  • tijm (fijn gesneden)
  • lente-uitjes (fijn gesneden)
  • bieslook (fijn gesneden)
  • 5
    eetlepels Campina Volle Plattekaas
  • 3
    eetlepels Hommelbier
  • 1
    bussels bieslook

Tempuramix

  • 1
    zakje temporamix
Tartaar
  1. Snijd de kalfstartaar en de gerookte makreel heel fijn

  2. Marineer de hopscheuten met de azijn van Kriekbier en de notenolie

  3. Kruid de Campina zure room. Voeg de makreel er heel voorzichtig bij (dit om structuren te behouden). Voeg de makreel toe aan het kalfsvlees

  4. Voeg lenteui, bieslook en tijm toe. Breng op smaak met citroensap

  5. Doe dit in een kookring (4x)

  6. Leg op elke tartaar een rauwe dooier

  7. Schik de gemarineerde hopscheuten op de tartaar

  8. Snijd de bundel bieslook fijn en meng met de hommel. Mix met de Campina Brabantse plattekaas tot knalgroene saus, kruiden met peper en zout

Tempuramix
  1. Maak de tempura zoals op het pakje

  2. Was de hoppescheuten, dep droog, kruid met peper en zout

  3. Dip de scheuten in de tempuramix

  4. Bak af in hete olie op 175°C tot ze goudgeel zijn

  5. Leg op keukenpapier en bestrooi met wat grof zout

Recept
Campina
Lamsballetjes met tomatenroomsaus en aardappelpuree

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Eendenborst met peperroomsaus en gekaramelliseerde appeltjes

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Courgetti ragu bolognese

Hoofdgerecht | 40 minuten