Sluiten
kookmodus
Tournedos van konijn met romige mosterdsaus
Stap 1 van 16

Snijd de konijnenfilets in tournedos van ongeveer 2 cm dik.

Stap 2 van 16

Omwikkel met even brede reepjes vers spek.

Stap 3 van 16

Bind vast met een keukentouwtje.

Stap 4 van 16

Bak ze in een pan met boter, kruid met peper en zout.

Stap 5 van 16

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 6 van 16

Giet het vet uit de pan en deglaceer met de droge sherry.

Stap 7 van 16

Voeg de bouillon toe en laat verder inkoken.

Stap 8 van 16

Doe de room erbij en laat inkoken.

Stap 9 van 16

Neem van het vuur, voeg een eetlepel mosterd toe en roer de boter er door.

Stap 10 van 16

Breng op smaak met peper en zout.

Stap 11 van 16

Snijd de gespoelde preiwitten in hele kleine stukjes en laat langzaam gaar worden in wat vocht.

Stap 12 van 16

Kruid met peper en zout.

Stap 13 van 16

Maak op verwarmde borden een preibedje.

Stap 14 van 16

Schik daarop de tournedos en giet de saus errond.

Stap 15 van 16

Versier met fijngesnipperd bieslook.

Stap 16 van 16

Extra tip: Serveer met natuuraardappeltjes of aardappelpuree.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Tournedos van konijn met romige mosterdsaus Tournedos van konijn met romige mosterdsaus
Recept
Campina

Tournedos van konijn met romige mosterdsaus

Hoofdgerecht
20 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 4
    konijnenfilets
  • spek
  • 4
    preiwit
  • 0,3
    l bouillon
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 1
    glas sherry (droog)
  • 100
    g boter
  • mosterd
  • bieslook (fijngesnipperd)
  • peper
  • zout
  1. Snijd de konijnenfilets in tournedos van ongeveer 2 cm dik.

  2. Omwikkel met even brede reepjes vers spek.

  3. Bind vast met een keukentouwtje.

  4. Bak ze in een pan met boter, kruid met peper en zout.

  5. Haal ze uit de pan en houd ze warm.

  6. Giet het vet uit de pan en deglaceer met de droge sherry.

  7. Voeg de bouillon toe en laat verder inkoken.

  8. Doe de room erbij en laat inkoken.

  9. Neem van het vuur, voeg een eetlepel mosterd toe en roer de boter er door.

  10. Breng op smaak met peper en zout.

  11. Snijd de gespoelde preiwitten in hele kleine stukjes en laat langzaam gaar worden in wat vocht.

  12. Kruid met peper en zout.

  13. Maak op verwarmde borden een preibedje.

  14. Schik daarop de tournedos en giet de saus errond.

  15. Versier met fijngesnipperd bieslook.

  16. Extra tip: Serveer met natuuraardappeltjes of aardappelpuree.

Recept
Campina
Vol-au-vent met salade en ovenfrieten

Hoofdgerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Steak met bearnaise roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Quiche met spinazie en feta

Hoofdgerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Gegrild varkenskroontje met bearnaise en lentesla

Hoofdgerecht | 45 minuten