Sluiten
kookmodus
Waterzooi met Belgische wintergroenten
Stap 1 van 13

Verhit Campina Joyvalle Volle Melk met het bouillonblokje tot vlak onder het kookpunt.

Stap 2 van 13

Pocheer de kipfilets 15 minuten in de bouillon, op een heel zacht vuurtje.

Stap 3 van 13

Haal de kip uit het kookvocht.

Stap 4 van 13

Doe alle groenten behalve de prei, in het kookvocht.

Stap 5 van 13

Laat ongeveer 5 minuten koken.

Stap 6 van 13

Voeg dan de prei toe en laat nog 2 minuten doorkoken.

Stap 7 van 13

Haal alle groenten uit de pot.

Stap 8 van 13

Meng de Campina Volle Room, de eierdooiers en de mosterd.

Stap 9 van 13

Haal de pot van het vuur en schenk de romige massa bij het kookvocht.

Stap 10 van 13

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Stap 11 van 13

Doe de groenten opnieuw bij de gebonden soep.

Stap 12 van 13

Snijd de kipfilets in hapklare stukjes en voeg toe aan de soep.

Stap 13 van 13

Serveer de waterzooi met enkele takjes fris groen.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Waterzooi met Belgische wintergroenten Waterzooi met Belgische wintergroenten
Recept
Campina

Waterzooi met Belgische wintergroenten

Hoofdgerecht
45 minuten | Vlees
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    l Campina Volle AA Melk
  • 1
    bouillonblokjes (met tuinkruiden)
  • 4
    kippenfilets
  • 2
    preien (in reepjes van 1 cm)
  • 2
    wortelen (in staafjes van 0.5 cm)
  • 1
    pastinaak (in staafjes van 0.5 cm)
  • 2
    rapen (in stukken)
  • 200
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 4
    eieren (enkel het eigeel)
  • 1
    eetlepels mosterd
  • peper
  • zout
  • takjes groene kruiden (als decoratie)
  1. Verhit Campina Joyvalle Volle Melk met het bouillonblokje tot vlak onder het kookpunt.

  2. Pocheer de kipfilets 15 minuten in de bouillon, op een heel zacht vuurtje.

  3. Haal de kip uit het kookvocht.

  4. Doe alle groenten behalve de prei, in het kookvocht.

  5. Laat ongeveer 5 minuten koken.

  6. Voeg dan de prei toe en laat nog 2 minuten doorkoken.

  7. Haal alle groenten uit de pot.

  8. Meng de Campina Volle Room, de eierdooiers en de mosterd.

  9. Haal de pot van het vuur en schenk de romige massa bij het kookvocht.

  10. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  11. Doe de groenten opnieuw bij de gebonden soep.

  12. Snijd de kipfilets in hapklare stukjes en voeg toe aan de soep.

  13. Serveer de waterzooi met enkele takjes fris groen.

Recept
Campina
Kip à la crème met grondwitloof en gebakken aardappeltjes

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Cannelloni met shiitake, chorizo en lichte roomsaus met salie

Hoofdgerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Pudding met mango en cardamom

Nagerecht | 10 minuten

Recept
Campina
Groene asperges met rode poon en scampi

Hoofdgerecht | 45 minuten