Sluiten
kookmodus
Cannelloni van courgette met krab
Stap 1 van 14

Was de courgettes en snijd ze in de lengte in dunne plakjes.

Stap 2 van 14

Breng water aan de kook en voeg een snufje zout toe.

Stap 3 van 14

Kook de courgetteplakjes 1 minuut in kokend water.

Stap 4 van 14

Haal ze meteen uit de kookpot en koel af met koud water.

Stap 5 van 14

Laat de courgette uitdrogen op een velletje keukenrol.

Stap 6 van 14

Was de bieslook en snijd fijn.

Stap 7 van 14

Neem een kom en doe er de room in. Zet 10 minuten in de diepvries.

Stap 8 van 14

Neem een andere kom en doe er het krabvlees in.

Stap 9 van 14

Voeg er het limoensap, olijfolie en bieslook aan toe.

Stap 10 van 14

Kruid af met peper, zout en chilipoeder.

Stap 11 van 14

Klop de koude room op en voeg voorzichtig bij de krab.

Stap 12 van 14

Neem de courgetteplakjes, vul ze met het krabmengsel en rol voorzichtig dicht.

Stap 13 van 14

Werk af met fijne stukjes radijs en bieslook.

Stap 14 van 14 - Extra

Extra: keukenrol, mixer met kloppers

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Cannelloni van courgette met krab Cannelloni van courgette met krab
Recept
Campina

Cannelloni van courgette met krab

Hoofdgerecht
20 minuten | Vis
2 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 2
    kleine courgettes
  • 10
    cl Campina Lichte Room (20% vet)
  • 50
    g krabvlees (mag uit blik)
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • 1
    eetlepels bieslook (fijngesneden)
  • handjes radijzen
  • 0,5
    limoenen (enkel het sap)
  • snuifje chilipoeder
  • peper
  • zout
  1. Was de courgettes en snijd ze in de lengte in dunne plakjes.

  2. Breng water aan de kook en voeg een snufje zout toe.

  3. Kook de courgetteplakjes 1 minuut in kokend water.

  4. Haal ze meteen uit de kookpot en koel af met koud water.

  5. Laat de courgette uitdrogen op een velletje keukenrol.

  6. Was de bieslook en snijd fijn.

  7. Neem een kom en doe er de room in. Zet 10 minuten in de diepvries.

  8. Neem een andere kom en doe er het krabvlees in.

  9. Voeg er het limoensap, olijfolie en bieslook aan toe.

  10. Kruid af met peper, zout en chilipoeder.

  11. Klop de koude room op en voeg voorzichtig bij de krab.

  12. Neem de courgetteplakjes, vul ze met het krabmengsel en rol voorzichtig dicht.

  13. Werk af met fijne stukjes radijs en bieslook.

Extra
  1. Extra: keukenrol, mixer met kloppers

Recept
Campina
Picanha met rozemarijn, ovengroenten en roomsaus

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Lamsballetjes met tomatenroomsaus en aardappelpuree

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Hazenrug met peperroomsaus en knolselderpuree

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Gratin Provençal

Hoofdgerecht | 40 minuten