Sluiten
kookmodus
Perentaartje
Stap 1 van 26

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 2 van 26

Begin met het maken van de pudding.

Stap 3 van 26

Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap alle aromatische zaadjes eruit.

Stap 4 van 26

Neem een steelpan en doe er de volle melk en volle room in.

Stap 5 van 26

Voeg er vervolgens de vanillezaadjes aan toe.

Stap 6 van 26

Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.

Stap 7 van 26

Laat de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.

Stap 8 van 26

Neem een kom en klop het eigeel los met een klopper.

Stap 9 van 26

Voeg de vanillesuiker toe.

Stap 10 van 26

Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost in het dooiermengsel.

Stap 11 van 26

Voeg de maïzena toe en klop verder.

Stap 12 van 26

Verwijder nu de vanillestokjes uit het melkmengsel.

Stap 13 van 26

Schenk een klein deel van het melkmengsel in een kom met het mengsel van ei en suiker.

Stap 14 van 26

Roer met een klopper.

Stap 15 van 26

Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de steelpan met de rest van de warme melk en room.

Stap 16 van 26

Breng het puddingmengsel al roerend aan de kook.

Stap 17 van 26

Laat rustig indikken.

Stap 18 van 26

Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 vierkanten uit van ongeveer 8x8 cm.

Stap 19 van 26

Snijd uit het bladerdeeg ook repen van 1x8 cm.

Stap 20 van 26

Plaats de reepjes op de zijden van het vierkant.

Stap 21 van 26

Prik met een vork gaatjes in de bodem en strijk de randen in met het opgeklopte ei.

Stap 22 van 26

Schil de peren en snijd in schijfjes.

Stap 23 van 26

Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er de schijfjes peren op.

Stap 24 van 26

Overgiet de peren met vloeibare honing en bestrooi met kaneel.

Stap 25 van 26

Plaats het bladerdeeg en de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).

Stap 26 van 26

Laat het bladerdeeg volledig afkoelen en vul met pudding.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Perentaartje Perentaartje
Recept
Campina

Perentaartje

Nagerecht
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    vellen bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 1
    eieren (losgeklopt)
  • 2
    peren (rijp)
  • 6
    eieren (enkel de eierdooiers)
  • 500
    ml Campina Volle melk
  • 120
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 90
    g vanillesuiker
  • 20
    g maïzena
  • 2
    vanillestok
  • snuifje kaneel
In de oven: 20 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Begin met het maken van de pudding.

  3. Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap alle aromatische zaadjes eruit.

  4. Neem een steelpan en doe er de volle melk en volle room in.

  5. Voeg er vervolgens de vanillezaadjes aan toe.

  6. Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.

  7. Laat de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.

  8. Neem een kom en klop het eigeel los met een klopper.

  9. Voeg de vanillesuiker toe.

  10. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost in het dooiermengsel.

  11. Voeg de maïzena toe en klop verder.

  12. Verwijder nu de vanillestokjes uit het melkmengsel.

  13. Schenk een klein deel van het melkmengsel in een kom met het mengsel van ei en suiker.

  14. Roer met een klopper.

  15. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de steelpan met de rest van de warme melk en room.

  16. Breng het puddingmengsel al roerend aan de kook.

  17. Laat rustig indikken.

  18. Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 vierkanten uit van ongeveer 8x8 cm.

  19. Snijd uit het bladerdeeg ook repen van 1x8 cm.

  20. Plaats de reepjes op de zijden van het vierkant.

  21. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strijk de randen in met het opgeklopte ei.

  22. Schil de peren en snijd in schijfjes.

  23. Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er de schijfjes peren op.

  24. Overgiet de peren met vloeibare honing en bestrooi met kaneel.

  25. Plaats het bladerdeeg en de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).

  26. Laat het bladerdeeg volledig afkoelen en vul met pudding.

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Blauwebessencakejes met vanilleroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Clafoutis van bosbessen

Nagerecht | 25 minuten

Recept
Campina
Chocomousse met peren

Nagerecht | 15 minuten