Verwarm de oven voor op 200°C.
Begin met het maken van de pudding.
Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap alle aromatische zaadjes eruit.
Neem een steelpan en doe er de volle melk en volle room in.
Voeg er vervolgens de vanillezaadjes aan toe.
Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.
Laat de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.
Neem een kom en klop het eigeel los met een klopper.
Voeg de vanillesuiker toe.
Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost in het dooiermengsel.
Voeg de maïzena toe en klop verder.
Verwijder nu de vanillestokjes uit het melkmengsel.
Schenk een klein deel van het melkmengsel in een kom met het mengsel van ei en suiker.
Roer met een klopper.
Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de steelpan met de rest van de warme melk en room.
Breng het puddingmengsel al roerend aan de kook.
Laat rustig indikken.
Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 vierkanten uit van ongeveer 8x8 cm.
Snijd uit het bladerdeeg ook repen van 1x8 cm.
Plaats de reepjes op de zijden van het vierkant.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strijk de randen in met het opgeklopte ei.
Schil de peren en snijd in schijfjes.
Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er de schijfjes peren op.
Overgiet de peren met vloeibare honing en bestrooi met kaneel.
Plaats het bladerdeeg en de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Laat het bladerdeeg volledig afkoelen en vul met pudding.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Begin met het maken van de pudding.
Snijd de vanillestokjes overlangs en schraap alle aromatische zaadjes eruit.
Neem een steelpan en doe er de volle melk en volle room in.
Voeg er vervolgens de vanillezaadjes aan toe.
Breng het mengsel aan de kook op een matig vuur.
Laat de vanillestokjes meekoken voor extra smaak.
Neem een kom en klop het eigeel los met een klopper.
Voeg de vanillesuiker toe.
Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost in het dooiermengsel.
Voeg de maïzena toe en klop verder.
Verwijder nu de vanillestokjes uit het melkmengsel.
Schenk een klein deel van het melkmengsel in een kom met het mengsel van ei en suiker.
Roer met een klopper.
Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de steelpan met de rest van de warme melk en room.
Breng het puddingmengsel al roerend aan de kook.
Laat rustig indikken.
Rol het bladerdeeg uit en snijd 4 vierkanten uit van ongeveer 8x8 cm.
Snijd uit het bladerdeeg ook repen van 1x8 cm.
Plaats de reepjes op de zijden van het vierkant.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en strijk de randen in met het opgeklopte ei.
Schil de peren en snijd in schijfjes.
Strijk een ovenschotel in met olijfolie en leg er de schijfjes peren op.
Overgiet de peren met vloeibare honing en bestrooi met kaneel.
Plaats het bladerdeeg en de peren 20 minuten in de voorverwarmde oven (200°C).
Laat het bladerdeeg volledig afkoelen en vul met pudding.