Verwarm de oven voor op 150°C.
Snij het vanillestokje door in de lengte.
Breng de melk en de room aan de kook samen met het vanillestokje.
Zet de pan van het vuur zodra het kookt en laat nog 15 minuten trekken.
Neem het stokje uit de kookpot, schraap de vanille eruit en meng het onder de melk.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit geheel en voeg er het limoensap en de zeste aan toe.
Zet dan de melk en de room terug op een matig vuur en voeg er het eiermengsel aan toe.
Roer het goed door zonder dat het gaat koken.
Verdeel de pudding over vier ovenschaaltjes en zet ze 35 minuten in de oven au bain-marie.
Verwarm de oven voor op 150°C.
Snij het vanillestokje door in de lengte.
Breng de melk en de room aan de kook samen met het vanillestokje.
Zet de pan van het vuur zodra het kookt en laat nog 15 minuten trekken.
Neem het stokje uit de kookpot, schraap de vanille eruit en meng het onder de melk.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een wit geheel en voeg er het limoensap en de zeste aan toe.
Zet dan de melk en de room terug op een matig vuur en voeg er het eiermengsel aan toe.
Roer het goed door zonder dat het gaat koken.
Verdeel de pudding over vier ovenschaaltjes en zet ze 35 minuten in de oven au bain-marie.