Sluiten
kookmodus
Vanilleflan met karamel
Stap 1 van 7

Giet de melk in een pannetje en breng al roerend aan de kook.

Stap 2 van 7

Neem de pan van het vuur en roer de mix door de melk met een spatel.

Stap 3 van 7

Breng het mengsel al roerend opnieuw aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.

Stap 4 van 7

Kookt het mengsel te hard, dan komt er te veel schuim op de flan.

Stap 5 van 7

Verdeel de flan over de kommetjes en laat volledig afkoelen.

Stap 6 van 7

Plaats de afgekoelde flan anderhalf uur in de koelkast.

Stap 7 van 7

Overgiet met karamel alvorens te serveren.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Vanilleflan met karamel Vanilleflan met karamel
Recept
Campina

Vanilleflan met karamel

Nagerecht
10 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 75
    g mix voor vanilleflan
  • 500
    ml Campina Halfvolle melk
  • 50
    g karamel
In de koelkast: 90 minuten
  1. Giet de melk in een pannetje en breng al roerend aan de kook.

  2. Neem de pan van het vuur en roer de mix door de melk met een spatel.

  3. Breng het mengsel al roerend opnieuw aan de kook en laat 2 minuten zachtjes koken.

  4. Kookt het mengsel te hard, dan komt er te veel schuim op de flan.

  5. Verdeel de flan over de kommetjes en laat volledig afkoelen.

  6. Plaats de afgekoelde flan anderhalf uur in de koelkast.

  7. Overgiet met karamel alvorens te serveren.

Recept
Campina
Tarte tatin met speculaasijs

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Maïsflan met amandelen en rode besjes

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse

Nagerecht | 30 minuten