Klop met de garde de eieren, de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa.
Laat de witte chocolade au bain-marie smelten samen met 3 eetlepels melk.
Doe de rest van de melk in een pan en breng ze aan de kook.
Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.
Zet de kom met het eimengsel opnieuw au bain-marie en roer tot het dikker wordt.
Meng er de chocolade onder, dek af met bakpapier en laat zo afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mengsel.
Schep alles in een plastic doos en zet die 1 à 2 uur in de diepvries.
Schep het mengsel daarna in een kom en klop het weer glad.
Zet de doos opnieuw in de diepvries tot het roomijs hard is.
Alternatieve bereiding: Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel daar dan in en volg de instructies van uw toestel.
Schep een bol roomijs in een hoog glas, giet er een scheutje koffie over en werk af met Baileys.
Klop met de garde de eieren, de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa.
Laat de witte chocolade au bain-marie smelten samen met 3 eetlepels melk.
Doe de rest van de melk in een pan en breng ze aan de kook.
Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.
Zet de kom met het eimengsel opnieuw au bain-marie en roer tot het dikker wordt.
Meng er de chocolade onder, dek af met bakpapier en laat zo afkoelen.
Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mengsel.
Schep alles in een plastic doos en zet die 1 à 2 uur in de diepvries.
Schep het mengsel daarna in een kom en klop het weer glad.
Zet de doos opnieuw in de diepvries tot het roomijs hard is.
Alternatieve bereiding: Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel daar dan in en volg de instructies van uw toestel.
Schep een bol roomijs in een hoog glas, giet er een scheutje koffie over en werk af met Baileys.