Sluiten
kookmodus
Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys
Stap 1 van 12

Klop met de garde de eieren, de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa.

Stap 2 van 12

Laat de witte chocolade au bain-marie smelten samen met 3 eetlepels melk.

Stap 3 van 12

Doe de rest van de melk in een pan en breng ze aan de kook.

Stap 4 van 12

Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.

Stap 5 van 12

Zet de kom met het eimengsel opnieuw au bain-marie en roer tot het dikker wordt.

Stap 6 van 12

Meng er de chocolade onder, dek af met bakpapier en laat zo afkoelen.

Stap 7 van 12

Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mengsel.

Stap 8 van 12

Schep alles in een plastic doos en zet die 1 à 2 uur in de diepvries.

Stap 9 van 12

Schep het mengsel daarna in een kom en klop het weer glad.

Stap 10 van 12

Zet de doos opnieuw in de diepvries tot het roomijs hard is.

Stap 11 van 12

Alternatieve bereiding: Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel daar dan in en volg de instructies van uw toestel.

Stap 12 van 12

Schep een bol roomijs in een hoog glas, giet er een scheutje koffie over en werk af met Baileys.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys
Recept
Campina

Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys

Nagerecht
15 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 2
    eieren
  • 2
    eieren (eierdooiers)
  • 6
    eetlepels griessuiker
  • 300
    g witte chocolade (in stukjes)
  • 600
    ml Campina Volle melk
  • 300
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • koffie
  • Baileys
In de diepvries: 1 tot 2 uur
  1. Klop met de garde de eieren, de eierdooiers en de suiker tot een gladde massa.

  2. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten samen met 3 eetlepels melk.

  3. Doe de rest van de melk in een pan en breng ze aan de kook.

  4. Giet de warme melk al roerend bij het eimengsel.

  5. Zet de kom met het eimengsel opnieuw au bain-marie en roer tot het dikker wordt.

  6. Meng er de chocolade onder, dek af met bakpapier en laat zo afkoelen.

  7. Klop de slagroom stijf en spatel hem door het mengsel.

  8. Schep alles in een plastic doos en zet die 1 à 2 uur in de diepvries.

  9. Schep het mengsel daarna in een kom en klop het weer glad.

  10. Zet de doos opnieuw in de diepvries tot het roomijs hard is.

  11. Alternatieve bereiding: Heb je een ijsmachine? Giet het mengsel daar dan in en volg de instructies van uw toestel.

  12. Schep een bol roomijs in een hoog glas, giet er een scheutje koffie over en werk af met Baileys.

Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Chocolademousse met slagroom

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Roomwitte X-mas tiramisu

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Gegrilde ananas, watermeloen en zelfgemaakt vanille-ijs

Nagerecht | 30 minuten