Sluiten
kookmodus
Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel
Stap 1 van 7 - Panna cotta

Meng de suiker met de room en doe de geraspte sinaasappelschil en het vanillemerg erbij.

Stap 2 van 7 - Panna cotta

Breng aan de kook en laat de room mooi inkoken.

Stap 3 van 7 - Panna cotta

Los de gelatine op in de room en verdeel over twee glazen.

Stap 4 van 7 - Panna cotta

Laat de panna cotta opstijven in de koelkast.

Stap 5 van 7 - Gekarameliseerde sinaasappel

Breng het water samen met de suiker, vanille- en kaneelstok aan de kook.

Stap 6 van 7 - Gekarameliseerde sinaasappel

Blus af met water en een flinke scheut sinaaslikeur wanneer de suiker een licht bruine kleur heeft.

Stap 7 van 7 - Gekarameliseerde sinaasappel

Marineer de sinaasappelpartjes in de karamel.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel
Recept
Campina

Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Panna cotta

  • 375
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 60
    g suiker
  • sinaasappel (zeste)
  • 1
    vanillestok (uitgeschraapt)
  • 7
    g gelatine (24u uitgeweekt)

Gekarameliseerde sinaasappel

  • 1
    sinaasappel (in partjes)
  • 75
    g suiker
  • 25
    g water
  • 1
    vanillestok
  • 1
    kaneelstok (gebroken)
  • scheutje sinaaslikeur
  • citroenmelisse
Panna cotta
  1. Meng de suiker met de room en doe de geraspte sinaasappelschil en het vanillemerg erbij.

  2. Breng aan de kook en laat de room mooi inkoken.

  3. Los de gelatine op in de room en verdeel over twee glazen.

  4. Laat de panna cotta opstijven in de koelkast.

Gekarameliseerde sinaasappel
  1. Breng het water samen met de suiker, vanille- en kaneelstok aan de kook.

  2. Blus af met water en een flinke scheut sinaaslikeur wanneer de suiker een licht bruine kleur heeft.

  3. Marineer de sinaasappelpartjes in de karamel.

Recept
Campina
Balletjes in tomatensaus

Hoofdgerecht | 45 minuten

Recept
Campina
Gebakken coquille met schorseneren, pastinaak en een jus van truffel

Hoofdgerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Espuma van aardappel

Hoofdgerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Garnaalkroketten met roomdips

Voorgerecht | 60 minuten