Sluiten
kookmodus
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’
Stap 1 van 15

Meng de melk, bloem, eieren, suiker, olie, kleurstof, de vanille extract en cacao in een kom.

Stap 2 van 15

Laat het mengsel 30 minuten rusten.

Stap 3 van 15

Verhit een pan op het vuur en vet de bodem in met boter.

Stap 4 van 15

Giet een pollepel van het beslag in de pan.

Stap 5 van 15

Draai de pan in het rond zodat het deeg mooi verdeeld wordt.

Stap 6 van 15

Laat de pannenkoek 1 minuut bakken aan elke kant.

Stap 7 van 15

Herhaal deze stappen tot je een hele stapel pannenkoeken hebt en het deeg op is.

Stap 8 van 15

Laat de pannenkoeken nu afkoelen voor je ze begint te stapelen.

Stap 9 van 15

Maak intussen het glazuur klaar.

Stap 10 van 15

Neem een kom en meng de plattekaas met de suiker tot een glade massa.

Stap 11 van 15

Begin nu met het maken van de cake.

Stap 12 van 15

Leg een pannenkoek op een bord of schotel en smeer er glazuur op..

Stap 13 van 15

Eindig met een laagje glazuur en werk af met verse frambozen.

Stap 14 van 15

De finishing touch? Een fijne laagje poedersuiker over de frambozen.

Stap 15 van 15

Extra tip: Je kan deze cake ook bereiden met gewone pannenkoeken zonder kleurstof. Ook lekker met lemon curd als vulling.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’ Pannenkoekencake ‘Red Velvet’
Recept
Campina

Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Pannenkoeken

  • 630
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 60
    ml plantaardige olie
  • 240
    g bloem
  • 4
    eieren
  • 75
    g suiker
  • 3
    eetlepels rode kleurstof
  • 1
    theelepels vanille-extract
  • 2
    eetlepels cacaopoeder (niet-gesuikerd)
  • boter

Versiering

  • 500
    g Campina Halfvolle Verse Kaas
  • 350
    g poedersuiker
  • handjes frambozen (vers)
  1. Meng de melk, bloem, eieren, suiker, olie, kleurstof, de vanille extract en cacao in een kom.

  2. Laat het mengsel 30 minuten rusten.

  3. Verhit een pan op het vuur en vet de bodem in met boter.

  4. Giet een pollepel van het beslag in de pan.

  5. Draai de pan in het rond zodat het deeg mooi verdeeld wordt.

  6. Laat de pannenkoek 1 minuut bakken aan elke kant.

  7. Herhaal deze stappen tot je een hele stapel pannenkoeken hebt en het deeg op is.

  8. Laat de pannenkoeken nu afkoelen voor je ze begint te stapelen.

  9. Maak intussen het glazuur klaar.

  10. Neem een kom en meng de plattekaas met de suiker tot een glade massa.

  11. Begin nu met het maken van de cake.

  12. Leg een pannenkoek op een bord of schotel en smeer er glazuur op..

  13. Eindig met een laagje glazuur en werk af met verse frambozen.

  14. De finishing touch? Een fijne laagje poedersuiker over de frambozen.

  15. Extra tip: Je kan deze cake ook bereiden met gewone pannenkoeken zonder kleurstof. Ook lekker met lemon curd als vulling.

Recept
Campina
Tiramisu

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Crispy appelbeignets met kaneelroom

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Kleine chocoladesoufflés met frambozen

Nagerecht | 35 minuten