Sluiten
kookmodus
Cheesecake eclair
Stap 1 van 4

Breng het water met de melk en de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe in drie keer en roer goed tot een stevig deeg. Roer nog 3 minuten goed door zodat het deeg iets droger wordt en de bloem gaart. Neem de pan van het vuur en spatel er een voor een de eieren onder. Vul een spuitzak met het soezendeeg.

Stap 2 van 4

Verwarm de oven voor op 200°C. (Indien een conventionele oven: 220°C) Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit met het beslag langwerpige soesjes. Bak de éclairs 18 à 22 minuten met de ovendeur op een kier. (Steek bijvoorbeeld een houten lepel tussen de ovendeur.) Laat afkoelen.

Stap 3 van 4

Meng de plattekaas met de opgeklopte room, de vanillesuiker en de citroenrasp. Verkruimel de speculoos en meng de koekkruimels onder het plattekaasmengsel. Vul een spuitzak met het plattekaasmengsel.

Stap 4 van 4

Afwerking: Vul de éclairs net voor het serveren met de plattekaas. Werk ze af met gebaksglazuur en speculooskruimels.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Cheesecake eclair Cheesecake eclair
Recept
Campina

Cheesecake eclair

Nagerecht
60 minuten | Zoet
10 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor het deeg:

  • 100
    ml water
  • 100
    g gezouten boter
  • 75
    g bloem
  • 3
    eieren (medium)

Voor de vulling:

  • 500
    g Campina Volle Plattekaas
  • 100
    g Campina Volle room (33% vet) (opgeklopt)
  • 30
    g vanillesuiker
  • 100
    g speculoos
  • 1
    theelepels citroenrasp

Voor de afwerking:

  • 100
    g poedersuiker
  • speculooskruimels
  1. Breng het water met de melk en de boter in een steelpan aan de kook. Voeg de bloem toe in drie keer en roer goed tot een stevig deeg. Roer nog 3 minuten goed door zodat het deeg iets droger wordt en de bloem gaart. Neem de pan van het vuur en spatel er een voor een de eieren onder. Vul een spuitzak met het soezendeeg.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. (Indien een conventionele oven: 220°C) Beleg een bakplaat met bakpapier. Spuit met het beslag langwerpige soesjes. Bak de éclairs 18 à 22 minuten met de ovendeur op een kier. (Steek bijvoorbeeld een houten lepel tussen de ovendeur.) Laat afkoelen.

  3. Meng de plattekaas met de opgeklopte room, de vanillesuiker en de citroenrasp. Verkruimel de speculoos en meng de koekkruimels onder het plattekaasmengsel. Vul een spuitzak met het plattekaasmengsel.

  4. Afwerking: Vul de éclairs net voor het serveren met de plattekaas. Werk ze af met gebaksglazuur en speculooskruimels.

Recept
Campina
Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije carrot cakes

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten