Neem een steelpan en doe er de melk en de amandelen in.
Verwarm op een zacht vuur en haal net voor het kookpunt van het vuur.
Zet het mengsel een nacht in de koelkast.
Verwarm het mengsel van melk en amandelen opnieuw.
Voeg de suiker toe en breng aan de kook.
Week de gelatine in koud water.
Wring de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk.
Roer zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost in de melk.
Haal het mengsel door een puntzeef en duw de amandelen goed aan met een vork. Zo haal je alle smaken uit de amandelen.
Laat de blanc-manger afkoelen.
Doe de room intussen in een kom en zet 10 minuten in de koelkast.
Haal de room uit de koelkast en klop tot slagroom.
Voeg een klein beetje slagroom toe aan de blanc-manger en roer.
Doe nu alle slagroom bij de blanc-manger en meng zachtjes.
Neem de potjes en vul ze met het mengsel.
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Net voor het serveren overgiet je de blanc-manger met coulis van rode vruchten.
Werk af met stukjes seizoensfruit.
Potjes om de blanc-manger in te bewaren
Neem een steelpan en doe er de melk en de amandelen in.
Verwarm op een zacht vuur en haal net voor het kookpunt van het vuur.
Zet het mengsel een nacht in de koelkast.
Verwarm het mengsel van melk en amandelen opnieuw.
Voeg de suiker toe en breng aan de kook.
Week de gelatine in koud water.
Wring de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk.
Roer zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost in de melk.
Haal het mengsel door een puntzeef en duw de amandelen goed aan met een vork. Zo haal je alle smaken uit de amandelen.
Laat de blanc-manger afkoelen.
Doe de room intussen in een kom en zet 10 minuten in de koelkast.
Haal de room uit de koelkast en klop tot slagroom.
Voeg een klein beetje slagroom toe aan de blanc-manger en roer.
Doe nu alle slagroom bij de blanc-manger en meng zachtjes.
Neem de potjes en vul ze met het mengsel.
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Net voor het serveren overgiet je de blanc-manger met coulis van rode vruchten.
Werk af met stukjes seizoensfruit.
Potjes om de blanc-manger in te bewaren