Sluiten
kookmodus
Blanc-manger met amandelen
Stap 1 van 19

Neem een steelpan en doe er de melk en de amandelen in.

Stap 2 van 19

Verwarm op een zacht vuur en haal net voor het kookpunt van het vuur.

Stap 3 van 19

Zet het mengsel een nacht in de koelkast.

Stap 4 van 19

Verwarm het mengsel van melk en amandelen opnieuw.

Stap 5 van 19

Voeg de suiker toe en breng aan de kook.

Stap 6 van 19

Week de gelatine in koud water.

Stap 7 van 19

Wring de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk.

Stap 8 van 19

Roer zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost in de melk.

Stap 9 van 19

Haal het mengsel door een puntzeef en duw de amandelen goed aan met een vork. Zo haal je alle smaken uit de amandelen.

Stap 10 van 19

Laat de blanc-manger afkoelen.

Stap 11 van 19

Doe de room intussen in een kom en zet 10 minuten in de koelkast.

Stap 12 van 19

Haal de room uit de koelkast en klop tot slagroom.

Stap 13 van 19

Voeg een klein beetje slagroom toe aan de blanc-manger en roer.

Stap 14 van 19

Doe nu alle slagroom bij de blanc-manger en meng zachtjes.

Stap 15 van 19

Neem de potjes en vul ze met het mengsel.

Stap 16 van 19

Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

Stap 17 van 19

Net voor het serveren overgiet je de blanc-manger met coulis van rode vruchten.

Stap 18 van 19

Werk af met stukjes seizoensfruit.

Stap 19 van 19 - Extra

Potjes om de blanc-manger in te bewaren

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Blanc-manger met amandelen Blanc-manger met amandelen
Recept
Campina

Blanc-manger met amandelen

Nagerecht
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 50
    g amandelschilfers
  • 65
    g suiker
  • 250
    ml Campina Halfvolle AA Melk
  • 250
    ml Campina Volle room (33% vet)
  • 3
    blaadjes gelatine
  • rodevruchtencoulis
Bereiding: 30 minuten
  1. Neem een steelpan en doe er de melk en de amandelen in.

  2. Verwarm op een zacht vuur en haal net voor het kookpunt van het vuur.

  3. Zet het mengsel een nacht in de koelkast.

  4. Verwarm het mengsel van melk en amandelen opnieuw.

  5. Voeg de suiker toe en breng aan de kook.

  6. Week de gelatine in koud water.

  7. Wring de gelatine uit en voeg toe aan de warme melk.

  8. Roer zachtjes tot de gelatine volledig is opgelost in de melk.

  9. Haal het mengsel door een puntzeef en duw de amandelen goed aan met een vork. Zo haal je alle smaken uit de amandelen.

  10. Laat de blanc-manger afkoelen.

  11. Doe de room intussen in een kom en zet 10 minuten in de koelkast.

  12. Haal de room uit de koelkast en klop tot slagroom.

  13. Voeg een klein beetje slagroom toe aan de blanc-manger en roer.

  14. Doe nu alle slagroom bij de blanc-manger en meng zachtjes.

  15. Neem de potjes en vul ze met het mengsel.

  16. Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.

  17. Net voor het serveren overgiet je de blanc-manger met coulis van rode vruchten.

  18. Werk af met stukjes seizoensfruit.

Extra
  1. Potjes om de blanc-manger in te bewaren

Recept
Campina
Crispy appelbeignets met kaneelroom

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Chocomousse

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Dame blanche van vers gedraaid ijs

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Vanilleflan met karamel

Nagerecht | 10 minuten