Pureer de maïskorrels in de keukenrobot tot je een lichte massa krijgt. Voeg indien nodig wat water toe.
Doe de puree door een zeef zodat je alleen de crème overhoudt. De pulp heb je niet meer nodig.
Giet de melk in een kookpot, voeg de poedersuiker, kaneelstok en het zout toe en verwarm op een zacht vuurtje tot de suiker helemaal is opgelost.
Voeg dan geleidelijk aan de maïscrème toe en blijf roeren tot de bereiding indikt.
Voeg het amandelpoeder toe en laat zachtjes pruttelen. Blijf roeren tot de lepel een streep achterlaat op de bodem van de kookpot.
Haal de kookpot van het vuur en giet de bereiding in kleine kommetjes. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren, versier je de flans nog met een laagje suiker die je eerst mengt met voedingskleurstof, en met verse rode besjes.
Pureer de maïskorrels in de keukenrobot tot je een lichte massa krijgt. Voeg indien nodig wat water toe.
Doe de puree door een zeef zodat je alleen de crème overhoudt. De pulp heb je niet meer nodig.
Giet de melk in een kookpot, voeg de poedersuiker, kaneelstok en het zout toe en verwarm op een zacht vuurtje tot de suiker helemaal is opgelost.
Voeg dan geleidelijk aan de maïscrème toe en blijf roeren tot de bereiding indikt.
Voeg het amandelpoeder toe en laat zachtjes pruttelen. Blijf roeren tot de lepel een streep achterlaat op de bodem van de kookpot.
Haal de kookpot van het vuur en giet de bereiding in kleine kommetjes. Laat een nacht opstijven in de koelkast.
Vlak voor het serveren, versier je de flans nog met een laagje suiker die je eerst mengt met voedingskleurstof, en met verse rode besjes.