Sluiten
kookmodus
Maïsflan met amandelen en rode besjes
Stap 1 van 7

Pureer de maïskorrels in de keukenrobot tot je een lichte massa krijgt. Voeg indien nodig wat water toe.

Stap 2 van 7

Doe de puree door een zeef zodat je alleen de crème overhoudt. De pulp heb je niet meer nodig.

Stap 3 van 7

Giet de melk in een kookpot, voeg de poedersuiker, kaneelstok en het zout toe en verwarm op een zacht vuurtje tot de suiker helemaal is opgelost.

Stap 4 van 7

Voeg dan geleidelijk aan de maïscrème toe en blijf roeren tot de bereiding indikt.

Stap 5 van 7

Voeg het amandelpoeder toe en laat zachtjes pruttelen. Blijf roeren tot de lepel een streep achterlaat op de bodem van de kookpot.

Stap 6 van 7

Haal de kookpot van het vuur en giet de bereiding in kleine kommetjes. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

Stap 7 van 7

Vlak voor het serveren, versier je de flans nog met een laagje suiker die je eerst mengt met voedingskleurstof, en met verse rode besjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Maïsflan met amandelen en rode besjes Maïsflan met amandelen en rode besjes
Recept
Campina

Maïsflan met amandelen en rode besjes

Nagerecht
30 minuten | Zoet
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 1
    kg maïskorrels (gekookt)
  • 1,5
    l Campina Volle melk
  • 1
    kaneelstok
  • 300
    g poedersuiker
  • 250
    g amandelpoeder
  • scheutje maïsolie
  • scheutje rode kleurstof
  • 100
    g suiker
  • 150
    g rode besjes
In de koelkast: 1 nacht
  1. Pureer de maïskorrels in de keukenrobot tot je een lichte massa krijgt. Voeg indien nodig wat water toe.

  2. Doe de puree door een zeef zodat je alleen de crème overhoudt. De pulp heb je niet meer nodig.

  3. Giet de melk in een kookpot, voeg de poedersuiker, kaneelstok en het zout toe en verwarm op een zacht vuurtje tot de suiker helemaal is opgelost.

  4. Voeg dan geleidelijk aan de maïscrème toe en blijf roeren tot de bereiding indikt.

  5. Voeg het amandelpoeder toe en laat zachtjes pruttelen. Blijf roeren tot de lepel een streep achterlaat op de bodem van de kookpot.

  6. Haal de kookpot van het vuur en giet de bereiding in kleine kommetjes. Laat een nacht opstijven in de koelkast.

  7. Vlak voor het serveren, versier je de flans nog met een laagje suiker die je eerst mengt met voedingskleurstof, en met verse rode besjes.

Recept
Campina
Café glacé met roomijs van witte chocolade en Baileys

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Witte chocoladetaart met roomkaas

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Taartje van pompoen en ijs met rijstpap

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Cheesecake eclair

Nagerecht | 60 minuten