Sluiten
kookmodus
Peer & vanilleroomsoesjes
Stap 1 van 6

Voor de peren: Doe het water, suiker en de ahornsiroop in een steelpan. Doe er de geraspte schil van de citroen en het citroensap bij. Laat 2 minuten goed doorkoken. Pocheer de peren in de siroop gedurende ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen in het kookvocht.

Stap 2 van 6

Voor het soezendeeg: Verwarm de oven voor op 200°C (warmelucht) of 220°C (klassiek boven- en onderwarmte) Breng de melk met het water en de boter aan de kook. Roer er dan met houten lepel of spatel de bloem door. Roer goed door op het vuur tot het mengsel droger wordt en de bloem gaart. Neem van het vuur en roer er dan de eieren onder. Doe het soezendeeg in een spuitzak.

Stap 3 van 6

Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit met de spuitzak soezen van ongeveer 3 cm diameter. Bak de soezen 20 minuten met de ovendeur op een kier. (Steek er bijvoorbeeld een houten lepel tussen.) Laat de soesjes afkoelen.

Stap 4 van 6

Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Vul hiermee de afgekoelde soezen. Zet de soezen even in de koelkast.

Stap 5 van 6

Breng de room aan de kook. Neem van het vuur en roer er de chocolade door. Prik de gevulde soezen langs de onderkant op een vork. Doop de soezen in de chocolade.

Stap 6 van 6

Serveer de peer met de soesjes en geef er voldoende extra room bij.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Peer & vanilleroomsoesjes Peer & vanilleroomsoesjes
Recept
Campina

Peer & vanilleroomsoesjes

Nagerecht
60 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

Voor 4 peren:

  • 1
    citroenen (schil en sap apart)
  • 60
    ml ahornsiroop
  • 150
    g kristalsuiker
  • 200
    ml water
  • 4
    peren (geschild)

Voor de soesjes (ongeveer 10 stuks):

  • 6
    dl water
  • 40
    g gezouten boter
  • 70
    g bloem
  • 3
    eieren

Voor de vanilleroom:

  • 200
    g Campina Volle room (33% vet)
  • 2
    eetlepels vanillesuiker

Voor de chocolade:

  • 200
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • 150
    g zwarte chocolade
  • Campina Volle room (33% vet)
  • bloemsuiker
  1. Voor de peren: Doe het water, suiker en de ahornsiroop in een steelpan. Doe er de geraspte schil van de citroen en het citroensap bij. Laat 2 minuten goed doorkoken. Pocheer de peren in de siroop gedurende ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen in het kookvocht.

  2. Voor het soezendeeg: Verwarm de oven voor op 200°C (warmelucht) of 220°C (klassiek boven- en onderwarmte) Breng de melk met het water en de boter aan de kook. Roer er dan met houten lepel of spatel de bloem door. Roer goed door op het vuur tot het mengsel droger wordt en de bloem gaart. Neem van het vuur en roer er dan de eieren onder. Doe het soezendeeg in een spuitzak.

  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Spuit met de spuitzak soezen van ongeveer 3 cm diameter. Bak de soezen 20 minuten met de ovendeur op een kier. (Steek er bijvoorbeeld een houten lepel tussen.) Laat de soesjes afkoelen.

  4. Klop de slagroom met de vanillesuiker op. Vul hiermee de afgekoelde soezen. Zet de soezen even in de koelkast.

  5. Breng de room aan de kook. Neem van het vuur en roer er de chocolade door. Prik de gevulde soezen langs de onderkant op een vork. Doop de soezen in de chocolade.

  6. Serveer de peer met de soesjes en geef er voldoende extra room bij.

Recept
Campina
Citroen meringue

Nagerecht | 40 minuten

Recept
Campina
Crispy appelbeignets met kaneelroom

Nagerecht | 30 minuten

Recept
Campina
Chocomousse

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Nagerecht | 35 minuten