Sluiten
kookmodus
Blauwebessencakejes met vanilleroom
Stap 1 van 11

Verwarm de oven voor op 190°C.

Stap 2 van 11

Klop de eieren met de suiker tot je een luchtig schuim krijgt.

Stap 3 van 11

Voeg er het bakmeel en de boter bij. Meng goed.

Stap 4 van 11

Voeg als laatste de blauwe besjes toe.

Stap 5 van 11

Verdeel het mengsel in cakevormpjes.

Stap 6 van 11

Plaats de vormpjes gedurende 35 minuten in de oven.

Stap 7 van 11

Prik met een breipen of een metalen prikker in de cupcakes. Blijft er niets aanhangen? Dan zijn je cakejes klaar.

Stap 8 van 11

Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 9 van 11

Snij de bovenkant van de cakejes. Snij ze ook net boven het midden in twee.

Stap 10 van 11

Klop de room met het vanille-extract.

Stap 11 van 11

Smeer het mengsel tussen de twee cakehelften en op de bovenkant. Werk af met blauwe besjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Blauwebessencakejes met vanilleroom Blauwebessencakejes met vanilleroom
Recept
Campina

Blauwebessencakejes met vanilleroom

Nagerecht
20 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g suiker
  • 4
    eieren
  • 250
    g zelfrijzend bakmeel
  • 250
    g boter
  • 250
    g blauwe bosbessen
  • 250
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 2
    eetlepels vanille-extract
In de oven: 35 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.

  2. Klop de eieren met de suiker tot je een luchtig schuim krijgt.

  3. Voeg er het bakmeel en de boter bij. Meng goed.

  4. Voeg als laatste de blauwe besjes toe.

  5. Verdeel het mengsel in cakevormpjes.

  6. Plaats de vormpjes gedurende 35 minuten in de oven.

  7. Prik met een breipen of een metalen prikker in de cupcakes. Blijft er niets aanhangen? Dan zijn je cakejes klaar.

  8. Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen.

  9. Snij de bovenkant van de cakejes. Snij ze ook net boven het midden in twee.

  10. Klop de room met het vanille-extract.

  11. Smeer het mengsel tussen de twee cakehelften en op de bovenkant. Werk af met blauwe besjes.

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Roomwitte X-mas tiramisu

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Sorbet van groene asperges, kaastaart en chocoladebiscuit

Nagerecht | 75 minuten

Recept
Campina
Panna Cotta met Kaneel en Mandarijn

Nagerecht | 35 minuten