Sluiten
kookmodus
Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse
Stap 1 van 13

Smelt de witte chocolade. 

Stap 2 van 13

Dop de profiteroles met de bovenkant in de witte chocolade en kleef er  meteen de chocolade koffieboon op. Laat de witte chocolade hard worden. 

Stap 3 van 13

Snijd het hoedje van de profiterole af en bewaar. 

Stap 4 van 13

Splits de eieren. 

Stap 5 van 13

Smelt de fondant chocolade. 

Stap 6 van 13

Klop het eigeel samen met de suiker tot een luchtig schuim. Meng er de  gesmolten chocolade onder. 

Stap 7 van 13

Klop ondertussen het eiwit stevig op. 

Stap 8 van 13

Meng het eiwit onder het chocolademengsel. 

Stap 9 van 13

Klop als laatste de Campina Room (40% vet) samen met de oploskoffie op  en spatel deze ook onder het mengsel. 

Stap 10 van 13

Breng de mousse over in een spuitzak. 

Stap 11 van 13

Laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast. 

Stap 12 van 13

Spuit mooie toefjes chocolademousse in de profiteroles. 

Stap 13 van 13

Plaats het hoedje terug op de  profiterole en serveer ze bij een heerlijke high-tea. 

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse
Recept
Campina

Chocosoes Profiteroles gevuld met mokka-chocolademousse

Nagerecht
30 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 50
    g witte chocolade
  • 20
    profiteroles
  • 20
    chocolade koffiebonen
  • 3
    eieren
  • 120
    g zwarte chocolade
  • 50
    g suiker
  • 150
    ml Campina Slagroom (40% vet)
  • 5
    g koffie (oplosbaar)
In de koelkast: 120 minuten
  1. Smelt de witte chocolade. 

  2. Dop de profiteroles met de bovenkant in de witte chocolade en kleef er  meteen de chocolade koffieboon op. Laat de witte chocolade hard worden. 

  3. Snijd het hoedje van de profiterole af en bewaar. 

  4. Splits de eieren. 

  5. Smelt de fondant chocolade. 

  6. Klop het eigeel samen met de suiker tot een luchtig schuim. Meng er de  gesmolten chocolade onder. 

  7. Klop ondertussen het eiwit stevig op. 

  8. Meng het eiwit onder het chocolademengsel. 

  9. Klop als laatste de Campina Room (40% vet) samen met de oploskoffie op  en spatel deze ook onder het mengsel. 

  10. Breng de mousse over in een spuitzak. 

  11. Laat gedurende 2 uur opstijven in de koelkast. 

  12. Spuit mooie toefjes chocolademousse in de profiteroles. 

  13. Plaats het hoedje terug op de  profiterole en serveer ze bij een heerlijke high-tea. 

Recept
Campina
Chocomousse met peren

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Witte chocoladetaart met roomkaas

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Pannenkoekencake ‘Red Velvet’

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
IJs-smoothie

Nagerecht | 250 minuten