Sluiten
kookmodus
Confituurkoekjes
Stap 1 van 14

Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.

Stap 2 van 14

Verdeel de boter in stukjes en laat smelten.

Stap 3 van 14

Voeg de boter, het eigeel, de slagroom en de zeste toe aan de bloem. 

Stap 4 van 14

Roer om met een houten lepel om een gladde massa te verkrijgen. 

Stap 5 van 14

Als het deeg te kleverig is, voeg dan een beetje bloem toe.

Stap 6 van 14

Maak nu een bal van  het deeg en laat een uur rusten in de koelkast in plasticfolie.

Stap 7 van 14

Verwarm de oven voor  op 160°.

Stap 8 van 14

Bestrooi een bakplaat met bloem. 

Stap 9 van 14

Vervolgens spreid je het deeg uit op die bakplaat met een dikte van 0,5 mm.

Stap 10 van 14

Snijd kleine rechthoekige vormpjes uit de pasta. De helft van de  vormpjes krijgt nog een raampje. Dat snijd je uit met behulp van een  koekjesvorm. 

Stap 11 van 14

Leg alle koekjes op bakpapier in de oven voor 12 minuten.

Stap 12 van 14

Als de koekjes goud  beginnen te kleuren, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op het  rooster.

Stap 13 van 14

Bestrijk elk koekje  met de confituur. Daarbovenop plaats je het koekje met het raampje. 

Stap 14 van 14

Bestrooi overvloedig  met poedersuiker.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Confituurkoekjes Confituurkoekjes
Recept
Campina

Confituurkoekjes

Nagerecht
25 minuten | Zoet
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

 
  • 250
    g bloem
  • 80
    g boter
  • 90
    g suiker
  • 20
    cl Campina Slagroom (40% vet)
  • 2
    g gist
  • 1
    zakje vanillesuiker
  • 1
    eieren (alleen de dooier)
  • citroenen (de zeste)
  • 150
    g abrikozenconfituur (of fruit naar keuze)
  • poedersuiker
In de koelkast: 60 minuten
  1. Meng de bloem en de gist in een kom. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe.

  2. Verdeel de boter in stukjes en laat smelten.

  3. Voeg de boter, het eigeel, de slagroom en de zeste toe aan de bloem. 

  4. Roer om met een houten lepel om een gladde massa te verkrijgen. 

  5. Als het deeg te kleverig is, voeg dan een beetje bloem toe.

  6. Maak nu een bal van  het deeg en laat een uur rusten in de koelkast in plasticfolie.

  7. Verwarm de oven voor  op 160°.

  8. Bestrooi een bakplaat met bloem. 

  9. Vervolgens spreid je het deeg uit op die bakplaat met een dikte van 0,5 mm.

  10. Snijd kleine rechthoekige vormpjes uit de pasta. De helft van de  vormpjes krijgt nog een raampje. Dat snijd je uit met behulp van een  koekjesvorm. 

  11. Leg alle koekjes op bakpapier in de oven voor 12 minuten.

  12. Als de koekjes goud  beginnen te kleuren, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op het  rooster.

  13. Bestrijk elk koekje  met de confituur. Daarbovenop plaats je het koekje met het raampje. 

  14. Bestrooi overvloedig  met poedersuiker.

Recept
Campina
Profiteroles

Nagerecht | 15 minuten

Recept
Campina
Lactosevrije appeltaart

Nagerecht | 60 minuten

Recept
Campina
Witte chocoladetaart met roomkaas

Nagerecht | 20 minuten

Recept
Campina
Panna cotta met gekarameliseerde sinaasappel

Nagerecht | 30 minuten