Sluiten
kookmodus
Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten
Stap 1 van 8

Maak de knolselder schoon en snij de groente in blokjes van 1 cm.

Stap 2 van 8

Neem een grote soepkom en doe er de olijfolie, de fijngesneden wortel, het knoflookteentje en de versneden sjalot in. Meng de ingrediënten onder elkaar met een grote lepel en stoof aan.

Stap 3 van 8

Doe er de knolselder bij, meng er de opgewarmde bouillon onder en breng aan de kook.

Stap 4 van 8

Draai het vuur iets lager en laat pruttelen tot de knolselder zacht is geworden (ongeveer 20 min.).

Stap 5 van 8

Mix de soep tot een velouté.

Stap 6 van 8

Doe er de lichte room bij en kruid met peper en zout.

Stap 7 van 8

Rooster de pompoenzaadjes in een pan zonder vetstof.

Stap 8 van 8

Werk de velouté in de borden af met enkele gegrilde pompoenzaadjes.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten
Recept
Campina

Velouté van knolselder met gegrilde pompoenpitten

Aperitief
40 minuten | Vegetarisch
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 400
    g knolselder
  • 1
    teentjes knoflook
  • 1
    sjalotten
  • 0,5
    wortelen
  • 70
    cl gevogeltebouillon
  • 15
    ml Campina Lichte Room (20% vet)
  • 1
    eetlepels olijfolie
  • handjes pompoenpitten
  • peper
  • zout
  1. Maak de knolselder schoon en snij de groente in blokjes van 1 cm.

  2. Neem een grote soepkom en doe er de olijfolie, de fijngesneden wortel, het knoflookteentje en de versneden sjalot in. Meng de ingrediënten onder elkaar met een grote lepel en stoof aan.

  3. Doe er de knolselder bij, meng er de opgewarmde bouillon onder en breng aan de kook.

  4. Draai het vuur iets lager en laat pruttelen tot de knolselder zacht is geworden (ongeveer 20 min.).

  5. Mix de soep tot een velouté.

  6. Doe er de lichte room bij en kruid met peper en zout.

  7. Rooster de pompoenzaadjes in een pan zonder vetstof.

  8. Werk de velouté in de borden af met enkele gegrilde pompoenzaadjes.

Recept
Campina
Gegrilde pastaschelpjes met plattekaas-avocado-vulling en ham

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief | 25 minuten

Recept
Campina
Auberginedip

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Thaïse kippenspiesjes met gegrilde mango & plattekaas

Aperitief | 15 minuten