Maak de knolselder schoon en snij de groente in blokjes van 1 cm.
Neem een grote soepkom en doe er de olijfolie, de fijngesneden wortel, het knoflookteentje en de versneden sjalot in. Meng de ingrediënten onder elkaar met een grote lepel en stoof aan.
Doe er de knolselder bij, meng er de opgewarmde bouillon onder en breng aan de kook.
Draai het vuur iets lager en laat pruttelen tot de knolselder zacht is geworden (ongeveer 20 min.).
Mix de soep tot een velouté.
Doe er de lichte room bij en kruid met peper en zout.
Rooster de pompoenzaadjes in een pan zonder vetstof.
Werk de velouté in de borden af met enkele gegrilde pompoenzaadjes.
Maak de knolselder schoon en snij de groente in blokjes van 1 cm.
Neem een grote soepkom en doe er de olijfolie, de fijngesneden wortel, het knoflookteentje en de versneden sjalot in. Meng de ingrediënten onder elkaar met een grote lepel en stoof aan.
Doe er de knolselder bij, meng er de opgewarmde bouillon onder en breng aan de kook.
Draai het vuur iets lager en laat pruttelen tot de knolselder zacht is geworden (ongeveer 20 min.).
Mix de soep tot een velouté.
Doe er de lichte room bij en kruid met peper en zout.
Rooster de pompoenzaadjes in een pan zonder vetstof.
Werk de velouté in de borden af met enkele gegrilde pompoenzaadjes.