Sluiten
kookmodus
Balletjes met pindasaus
Stap 1 van 9

Snij de ui in kleine stukjes en snipper de koriander fijn.

Stap 2 van 9

Neem en kom en doe er het gehakt in. Meng er de ui en koriander onder.

Stap 3 van 9

Rol het gehakt tussen je handen tot medium balletjes.

Stap 4 van 9

Verwarm de oven voor op 200°C.

Stap 5 van 9

Neem een ovenschotel, doe er olijfolie in en laat de gehaktballetjes bakken in de oven.

Stap 6 van 9

Maak nu de pindasaus. Meng de pindakaas met de sojasaus, de lichte room, de gember, de knoflook, arachideolie en de witte wijnazijn.

Stap 7 van 9

Breng de pindasaus zachtjes aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen.

Stap 8 van 9

Werk af met peper.

Stap 9 van 9

Serveer de gehakballetjes op kleine aperitiefstokjes samen met de afgekoelde pindasaus.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Balletjes met pindasaus Balletjes met pindasaus
Recept
Campina

Balletjes met pindasaus

Aperitief
20 minuten | Vlees
6 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 400
    g gehakt
  • 1
    ui
  • 4
    eetlepels pindakaas
  • 1
    eetlepels sojasaus
  • 1
    eetlepels gember (vers & geraspt)
  • 1
    teentjes knoflook
  • 3
    eetlepels Campina Lichte Room (20% vet)
  • 3
    eetlepels arachideolie
  • 3
    eetlepels witte wijnazijn
  • scheutje olijfolie
  • bosjes koriander (vers)
  • peper
  1. Snij de ui in kleine stukjes en snipper de koriander fijn.

  2. Neem en kom en doe er het gehakt in. Meng er de ui en koriander onder.

  3. Rol het gehakt tussen je handen tot medium balletjes.

  4. Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. Neem een ovenschotel, doe er olijfolie in en laat de gehaktballetjes bakken in de oven.

  6. Maak nu de pindasaus. Meng de pindakaas met de sojasaus, de lichte room, de gember, de knoflook, arachideolie en de witte wijnazijn.

  7. Breng de pindasaus zachtjes aan de kook. Laat enkele minuten pruttelen.

  8. Werk af met peper.

  9. Serveer de gehakballetjes op kleine aperitiefstokjes samen met de afgekoelde pindasaus.

Recept
Campina
Tarama

Aperitief | 25 minuten

Recept
Campina
Gemarineerde kippenspies

Aperitief | 40 minuten

Recept
Campina
Verrassende verrines met plattekaas, selder en dadels

Aperitief | 10 minuten

Recept
Campina
Dipsaus met zure room voor gebakken kippenboutjes

Aperitief | 10 minuten