Sluiten
kookmodus
Mosselen op de grill met witte bbq saus
Stap 1 van 4

Doe de mosselen in een kookpot. Snijd met een dunschiller de harde buitenste nerven van de selder. Snijd de helft van de selder in stukken van 2 cm. Gaar de selderstukken in een bodem water onder deksel 10 minuten.

Stap 2 van 4

Mix de andere helft van de selder fijn met de ui en de room. Giet deze mengeling op de mosselen en stoom ze gaar.

Stap 3 van 4

Haal de gare mosselen uit hun schelp. Wikkel ze in pancetta. Verdeel de mosselen met de selder over kleine spiesen. Rooster de mosselspiesjes kort.

Stap 4 van 4

Mix de Culinaire room met de wijnazijn, het appelsap en enkele lepels van het mosselkookvocht tot een dunne witte saus. Overgiet hiermee de mosselspiesjes. Serveer onmiddellijk.

Vorige stap

Tip!

Gebruik de pijltjes van je toetsenbord om naar een volgende of vorige stap te gaan

Tip!

Swipe om naar een volgende of vorige stap te gaan

Volgende stap
Schakel kookmodus in
Mosselen op de grill met witte bbq saus Mosselen op de grill met witte bbq saus
Recept
Campina

Mosselen op de grill met witte bbq saus

Aperitief
15 minuten | Vis
4 personen

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    kg mosselen (schoongemaakt)
  • 1
    selder witte
  • 1
    ui
  • 100
    ml Campina Verse Room
  • 10
    sneetjes pancetta
  • 200
    ml Campina Culinaire Room (20% vet)
  • 5
    eetlepels witte wijnazijn
  • peper
  • zout
  1. Doe de mosselen in een kookpot. Snijd met een dunschiller de harde buitenste nerven van de selder. Snijd de helft van de selder in stukken van 2 cm. Gaar de selderstukken in een bodem water onder deksel 10 minuten.

  2. Mix de andere helft van de selder fijn met de ui en de room. Giet deze mengeling op de mosselen en stoom ze gaar.

  3. Haal de gare mosselen uit hun schelp. Wikkel ze in pancetta. Verdeel de mosselen met de selder over kleine spiesen. Rooster de mosselspiesjes kort.

  4. Mix de Culinaire room met de wijnazijn, het appelsap en enkele lepels van het mosselkookvocht tot een dunne witte saus. Overgiet hiermee de mosselspiesjes. Serveer onmiddellijk.

Recept
Campina
Granentoast met Gravlax-zalm met citroenkwark

Aperitief | 25 minuten

Recept
Campina
Padrónpepers

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Auberginedip

Aperitief | 15 minuten

Recept
Campina
Gevulde kastanjechampignons

Aperitief | 10 minuten